Четвер ,16.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Грудень » 13 » СИЛЬНІ, ВИТРИВАЛІ ТА КМІТЛИВІ

03:26
СИЛЬНІ, ВИТРИВАЛІ ТА КМІТЛИВІ


Давня історія України – це насамперед історія визвольних воєн Запорізького козацтва.

Саме  козаки створили велику державу над берегами Дніпра та визначили її кордони від Карпатських гір до Кавказу, від Чорного моря до північних лісів. І держава ця – Запорізька Січ. «Так ось вона, Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді й дужі, як леви! Ось звідки розливається воля і козацтво на всю Україну!», – писав М. Гоголь.

Минули ті славні часи. Не зустрінеш тепер бравого козака на вороному коні, не побачиш боїв за волю та славу. Інші часи… Але хто казав, що немає більше сміливих та відважних?

Довести, що не перевівся славний козацький рід вирішили студенти інституту математики, фізики і технологічної освіти. Показати силу, витривалість та кмітливість вони мали нагоду в спортзалі нашого університету. Змагалося три курені: «Крок вперед», «Січовики» та «Гарт». Оцінити молодих козаків мали честь асистент Дмитро Луп’як, доцент Анатолій Іванчук, студентка Ірина Максимчук та майстер виробничого навчання Галина Чадюк.

Для розминки хлопцям пропонувалося донести листа, скачучи на своєму вірному коні. Оскільки парнокопитних на територію університету не пускають, заміною їм послужили… скакалки! Однак наші козаки не розгубилися – успішно справилися із завданням.

Далі курені демонстрували дотепність, зображуючи різноманітні картини козацького життя. Після цього вже було не до сміху, оскільки наступним завданням учасників було – показати свою силу та витривалість. Козацтво знову не розчарувало ні вболівальників, ні членів журі. Перетягування каната, підняття гирі – все стало під силу бравим хлопцям.

На останок козаки показували свої таланти, бо, що то за козак, котрий не станцює гопака?!

У результаті запальних змагань та напрочуд веселої боротьби, найкращими були визнані козаки з куреня «Крок вперед» на чолі з отаманом Богданом Лошаком.

 «Дерево життя – це гілочка, на якій ростуть три листочки. Перший –символ минулого, другий – сучасного, а третій – майбутнього», – каже народна мудрість. Аби правильно орієнтуватися в житті та бути освіченою людиною, треба знати минуле свого народу, його історію. Цінуймо Україну, бо ми – українці, козацькі сини й доньки!

Ольга МАСНЯК,
Дарина КЛОЧЕНОК


Категорія: Різне | Переглядів: 533 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0