Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 7 » СМАЧНИЙ ДЕСЕРТ ІЗ МІСТА ЛЕВА

21:42
СМАЧНИЙ ДЕСЕРТ ІЗ МІСТА ЛЕВА


Просто дивовижно, як мало знаємо про людей, що нас оточують. Кожного дня йдемо в університет, де зустрічаємо знайомі обличчя, вітаємося і проходимо повз, занурившись у власні переживання. Так не помічаємо, скільки всього ховається за серйозним обличчям, привітною посмішкою чи похмурим поглядом. Навіть у досить знайомій людині можна відкрити щось нове. Яскравий приклад – Галина Андріївна Задворна, комендант навчального корпусу №1, яка цього разу опинилася під пильним прицілом «кулінарного телескопу».

Галина Андріївна завжди привітна та відкрита для спілкування людина, яку сміливо можна назвати «хранителем порядку» триповерхової будівлі.

Хто б міг подумати, що йдучи за мрією, закінчила Львівський кінотехнікум і певний час пропрацювала кіномеханіком. Та не лише цим приваблює наша героїня. Любов до кіномистецтва в ній чудово поєднується з кулінарним талантом. Адже біля кухонної плити жінка насамперед відпочиває душею.

Родом майстриня зі старовинного міста Лева. Саме тут у неї зародилася любов до народної кухні, особливо до «козирної» страви українців – борщу. Готує його за родинним рецептом із відвареними білими грибами в тісті. На батьківщині героїні такий борщ – обовязкова складова Різдвяного столу.

Частину свого життя Галина Андріївна провела, подорожуючи світом. Їздила разом із чоловіком, який працював військовим офіцером і часто змінював місце проживання. Тривалий час родина проживала в Естонії, Латвії, Литві, на Західній Україні. Найбільше спогадів залишило життя в Монголії, де героїня пробула 5 років. «Чоловік завжди мріяв повернутись на малу батьківщину та розпочати спокійне сільське життя, – розповідає жінка, – його мрія частково здійснилася і ми оселилися у Вінниці».

Любов до кулінарії жінка передала двом синам, які, збираючись за родинним столом, із задоволенням допомагають матері на кухні. Як вправна господиня, має записник із різноманітними стравами. Цікаво, що до нього входять лише ті рецепти, які хоча б раз готувала власноруч.

Оскільки особливу увагу приділяє Галина Андріївна випічці, тож будемо пекти торт із чорносливом.

Для початку приготуємо тісто. Потрібно збити 200 грамів мякого маргарину з 2 яйцями й стаканом цукру. До отриманої суміші додаємо по 100 грамів меду та сметани. Насипаємо 2 повних склянки борошна, 1 склянку подрібнених грецьких горіхів і чайну ложку погашеної оцтом соди. Ретельно розмішуємо тісто та розділяємо на три частини. Сформовані коржі потрібно випікати до золотистого відтінку.

Для крему знадобиться 500 грамів масла, 1 склянка цукру та 2,5 молока, 1 кілограм чорносливу. Молоко топимо, додаємо в цукор і залишаємо, щоб охололо. Згодом маленькими порціями додаємо розтерте масло. У результаті має вийти однорідна суміш. Чорнослив потрібно залити водою та проварити 20-25 хвилин. Коли охолоне, витягнути кісточки.

Готові коржі змащуємо сметаною з чорносливом. Останній корж можна прикрасити подрібненими горіхами і ваш тортик готовий.

Не забудьте запросити друзів на чай із власноруч приготовленим десертом. Смачного!

На редакційній кухні смакувала

Юлія МЕЛЬНИК


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 521 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0