Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 12 » СТУДЕНТСЬКЕ ВІЧЕ: ВІДСТАВЦІ ОЧІЛЬНИКІВ РСС БУТИ?

21:13
СТУДЕНТСЬКЕ ВІЧЕ: ВІДСТАВЦІ ОЧІЛЬНИКІВ РСС БУТИ?


10 грудня у Мистецькому центрі відбулося студентське віче з приводу непередбачуваної події: голова Ради студентського самоврядування Вінницького педуніверситету Олександр Забіяка та його заступник Ігор Цигвінцев висловили бажання залишити свої посади. Це викликало неабиякий резонанс серед студентів: різні чутки та багато запитань.

За словами Олександра Забіяки та Ігоря Цигвінцева, зникло бажання працювати в колективі, де немає підтримки, існує принизливе ставлення. Хлопці кажуть, що віддавали останні сили, час, особисті справи залишали на другорядному місці, аби подарувати іншим задоволення і свято. Але коли цього не цінують, – немає стимулу старатися.

Ігор Цигвінцев згадав про те, як РСС за його участю починала свою роботу. Розповів, як складали положення про права і обов’язки студентів, взявши до уваги Статут Києво-Могилянської академії. Створений ними документ значно розширив студентські можливості: було засновано відділи і сектори студради, представники яких щодня наполегливо працювали. Створили курси з англійської для охочих покращити рівень володіння мовою. Юридичний сектор слідкував за тим, аби гроші, що виділяли для функціонування Ради використовувалися за призначенням. Також зазначив: «Ми доклали багато зусиль, аби ті, хто прийде після нас побачили порядок і могли на стійкій основі творити нове університетське життя».

Олександр Забіяка не залишився осторонь розмови. Він обурений тим, що деякі викладачі не ставлять студентів на одному рівні з собою: «Ми вимагаємо поваги до студентів, хочемо, аби їх навчали якісно і чесно, щоб усі проживали в гарних гуртожитках». Однак для цього не вистачає найголовнішого – ініціативи самих студентів. Більшість не відчуває себе частинкою альма-матер, не прагне пропонувати нові ідеї і вносити корисні зміни. «В університеті ви маєте відчувати себе наче вдома. Залучайтеся до студактиву, створюйте колективи, ансамблі, фотостудії! Не будьте байдужими», – мовив наостанок.

Тема відставки за власним бажанням очільників РСС залишається відкритою. Наступного тижня заплановано зустріч студентів з ректором університету, доц. Наталією Лазаренко.

Надія КОМІСАРЧУК

 

До слова: Після зустрічі в актовій залі в соцмережі «ВКонтакте» (спільнота «Підслухано ВДПУ») з’явилася заява від голови Ради студентського самоврядування Олександра Забіяки:

–Шановні студенти! Хочу вибачитись перед Вами за свій вчинок. Я не мав права здаватися. Я не був до кінця впевнений, чи є у мене підтримка більшості студентів. Дякую усім, хто прийшов сьогодні на студентські збори. Нас було небагато, але це були люди, яким небайдужа доля студентів ВДПУ. Усім, хто був у актовій залі, хочу подякувати за другий шанс, який Ви дали мені та моїй команді. Після цих 5 днів, що минули, я побачив реальну підтримку студради студентами. Шановні студенти! Давайте змінимо наш університет, давайте зробимо його кращим разом! Тому, якщо Ви бачите, що студрада працює не так, не бійтеся, говоріть про це!

Дякую за розуміння!

З повагою, Олександр Забіяка!


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 652 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.1/7
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0