П`ятниця ,17.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Листопад » 7 » СТУДЕНТСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ ВІННИЧЧИНИ: «МОЛОДА СПРАВА – ДОРОСЛІ МОЖЛИВОСТІ»

02:59
СТУДЕНТСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ ВІННИЧЧИНИ: «МОЛОДА СПРАВА – ДОРОСЛІ МОЖЛИВОСТІ»


У жовтні 2010 року з ініціативи Спілки молодіжних організацій Вінниччини було створено Студентський парламент Вінниччини. Його діяльність спрямована на популяризацію ідей демократії і громадянського суспільства, задоволення соціальних, творчих, духовних, економічних та інших інтересів студентства, залучення активних молодих людей до роботи над соціальними проектами.  До складу Студпарламенту входять депутати, які представляють 34 ВНЗ І-ІV рівнів акредитації області. 

З початком листопада стартували вибори 2011 року, за підсумками яких буде обрано новий депутатський склад і розпочне свою роботу друга каденція Студентського парламенту Вінниччини. Основна ідея полягає в тому, що кожен ВНЗ шляхом демократичного волевиявлення обиратиме свого депутата.

Днями в актовій залі університету відбулася презентація виборчих технологій до Студпарламенту. Зокрема, наголошувалося, що в цьому році склад молодіжного самоврядного органу розширено до 66 осіб. Пропорційно кількості студентів у конкретному ВНЗ розраховується депутатське представництво – один депутат на 1000 студентів.

Вагомим досягненням є домовленість із головою Вінницької обласної ради Сергієм Татусяком про співпрацю і закріплення депутатів Студпарламенту за депутатами обласної ради в якості помічників. Отже, молодь зможе стажуватися в органах влади та набувати необхідного досвіду.

За підсумками виборів, які відбудуться восьмого грудня, сформується остаточний склад депутатів. На першій сесії голову Студпарламенту обиратимуть за результатами конкурсу підготовлених соціальних проектів. Його буде призначено радником голови ОДА з питань студентської молоді на громадських засадах.

Ігор СТАСІЄНКО


Категорія: Різне | Переглядів: 579 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0