Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 19 » ТИЖДЕНЬ ІЗ ЗІРКАМИ ЕФІРУ

18:35
ТИЖДЕНЬ ІЗ ЗІРКАМИ ЕФІРУ


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Вінницької облдержадміністрації разом із кафедрою журналістики нашого університету організували тиждень телебачення і радіомовлення для майбутніх журналістів.

«Кожен крок повинен бути прорахованим»

До студентів завітав Іван Педорук –  заступник генерального директора ВОДТРК «Вінтера», заслужений журналіст України. Розповів про головні історичні віхи розвитку не тільки вінницької телекомпанії, а й телебачення загалом. «У нас канал-симбіоз – поєднання непоєднуваного. Прагнемо відтворити життя нашої громади в цікавій подачі», – зазначив Іван Дмитрович. Загалом, він не ідеалізував «ВДТ», адже є багато мінусів, але якщо вони є то зростає мотивація до розвитку.

«Доля обирає нас сама»

В університеті гостювала ведуча телепрограми Удосвіта» Марина Сенчик, яка з 1991 року працює в ЗМІ. Сьогодні має чималі досягнення, зокрема 22 перемоги на фестивалях. Журналістській справі її навчали «акули пера» Анатолій Ковтун і Олег Пасічник, яким багато чим завдячує.

Її сюжети на перший погляд здаються простими, але просте робити дуже складно. «Для того, щоб створити якісний матеріал, журналіст має жити чужим життям. Потрібно мати телебачення в собі, а не себе в телебаченні. Важливо самокритично ставитися до себе і завжди прагнути вдосконалення», – порадила Марина Віталіївна.

«Смакуйте життя»

Тетяна Скомаровська та Марина Тепленко, журналісти ВОДТРК «Вінтера», поділилися зі студентами секретами власної фахової майстерності.

Марина Тепленко зазначила: «Мені доля обрала військову тематику. У цьому є свої плюси і мінуси». Уже 13 років веде програму «Бастіони». Внутрішня незалежність – те, що допомагає йти по життю. Вважає, що потрібно об’єктивно дивитися на пропозиції долі, обмірковуючи свої дії.

Тетяна Скомаровська працює на радіо «Хвиля» з 2001 року. Ведуча програми «Відверто». «У своїх ефірах намагаюся робити акценти на позитивні моменти, бо негатив і так всюди тисне», – висловилася Тетяна Петрівна.

«Долайте перешкоди!»

Ігор Голуб – директор комунального підприємства «Радіостудія «Місто над Бугом» запрошував до себе на роботу: «Диплом – це привід для працевлаштування, але для мене найголовніше – вміння випускника ВНЗ». Життєве кредо Ігоря Дмитровича звучить так: «Не важливо, скільки ви здолали ворогів; важливо, скільки ви здолаєте перешкод».

Студенти мали змогу отримати корисні поради, почути чимало цікавих історій із журналістського життя зірок місцевого телерадіоефіру.

Вікторія ВЕРБОВЕЦЬКА 


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 639 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0