Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 7 » ТРОЛЬ – КАЗКА ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?

21:24
ТРОЛЬ – КАЗКА ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?


Інтернет – глобальна мережа, яка дає можливість заховати своє «я», або ж створити інше. Різноманітні форуми, портали, чати, соціальні мережі просто майорять експресивними коментарями, з гнівним наповненням. Саме таке явище науковці назвали «тролінгом».

Хто ж такі «тролі»? Ні, це не потворні створіння, що згадуються в казках та міфах, це цілком реальні люди, що загубилися в Інтернет-просторі і створили своє альтерего. Зазвичай, воно з’являється під впливом бажань автора, тобто прагненням бачити себе в іншому амплуа. Особистісні якості тут ні до чого.

Молодь, зачарована соціальними мережами, звикла думати, що тролінг це «прикольно», але насправді – це негативне явище. Троль – особа, що розміщує на віртуальних комунікаційних ресурсах досить провокаційні повідомлення задля створення конфліктної ситуації, «нагнітає обстановку» так би мовити. Він легко порушує етичні правила сайту, спілкуючись з іншими користувачами, як йому заманеться. За таку поведінку його блокують, але Інтернет – середовище, де будь-хто може стати ким заманеться, тому створити нову сторінку для професійного троля не є проблемою.

На перший погляд, типовий користувач, що розділяє загальні інтереси, підтримує обговорення і бере активну участь у житті сайту, форуму або чату, згодом починає створювати конфліктні ситуації, в яких особисто не бере участі. Також, пише коментарі, які вщент руйнують зміст посту і сприйняття його іншими.

Тролінг – форма суспільної агресії, відмінна за багатьма ознаками. Особливістю є те, що він існує лише у віртуальному середовищі, виключаючи можливість фізичного або візуального контакту. Його невід’ємною ознакою є вміння звільняти агресію «лавиною», так, щоб вона зачепила якомога більше користувачів.

На думку першої дослідниці цього явища Джудіт Донат, тролінг – це «гра в підробку особистості, але без згоди більшої кількості гравців, які не усвідомлюють участь у ній».

Щоб не стати тролем, буде достатньо просто спілкуватися згідно з моральними та етичними правилами. Усім добра та гарних коментарів!

Марина СТАСЮК


Категорія: Актуально | Переглядів: 554 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0