Неділя ,5.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 17 » ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ ВЕДУЧОГО АНДРІЯ КУЛИКОВА

21:37
ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ ВЕДУЧОГО АНДРІЯ КУЛИКОВА


17 грудня до Вінницького педуніверситету завітав журналіст, ведучий політичного ток-шоу на ТК «ICTV», медіа-експерт Андрій Куликов. Тема зустрічі – «Телевізійне інтерв’ю в умовах інформаційних воєн». Протягом трьох годин у творчій майстерні професіонал ділився досвідом зі студентами, розкривав секрети журналістської справи.

Згадуючи про власні помилки, столичний гість намагався донести до аудиторії, яким має бути справжній журналіст, як діяти в різних ситуаціях. Насамперед потрібно подавати лише правдиву, точну, перевірену інформацію, особливо під час інформаційних протистоянь.

– Дуже важливо знати, що насправді думають, чим живуть, чого бояться і на що сподіваються люди по той бік лінії розмежування, – вважає журналіст. – Без урахування їхньої думки, настроїв, без розуміння того, чому багато з них не поділяють ідеї єдиної України, майбутнього в держави немає. Ми мусимо визнати, що перш ніж засуджувати, необхідно зрозуміти, чому вони так вважають, яка міра нашої відповідальності за це. Лише тоді можна буде сподіватись, що нас теж розумітимуть. На українських телеекранах, радіопросторі та у пресі має бути відображена думка ворога, не тільки мирного населення. Якщо не знати, як мислить противник, важко з ним боротися.

У кожному інтерв'ю обов'язково має бути хоча б одне запитання, яке свідчитиме про те, що вам цікавий унікальний досвід людини. Інтерв'юер повинен заздалегідь готуватися до розмови, уміти володіти ситуацією, могти вийти з незручного становища.

На місці зйомок треба одразу визначати, у кого брати інтерв`ю, щоб не заважати іншим колегам виконувати свою роботу. Важливо взяти собі за правило, що жоден репортаж, якщо тільки це не є повторювана серія, не повинен починатися і закінчуватися тією фразою, якою можна було б почати або закінчити будь-який інший репортаж. Необхідно повідомляти аудиторії нову інформацію.  Під час інтерв'ю варто щоразу позбуватись будь-яких стереотипів, тому що відповіді можуть не збігатися з вашими переконаннями.

Основними критеріями створення якісного телевізійного матеріалу є рух у кадрі, присутність на місці події, максимальна наближеність у часі, майстерно написаний текст та зовнішній вигляд журналіста. Мас-медіа можуть зіграти важливу роль, але за умови, що будуть правдивими та своєчасними.

Андрій Куликов подав чимало інформації, яка стане в нагоді журналістам у реалізації майбутньої професії. Студенти задоволені тренінгом. У кінці зустрічі присутні мали змогу взяти автограф у зірки телебачення України та сфотографуватися. Телеведучий пообіцяв знову завітати до університету і поділитися своїм досвідом.

Вікторія БОДНАР

 


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 560 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.9/7
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0