Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 17 » У ТЕАТРІ УКРАЇНСЬКОГО БОКСУ

17:58
У ТЕАТРІ УКРАЇНСЬКОГО БОКСУ


Бокс... Одні захоплюються ним ледве не до фанатизму, інші вважають безглуздим видом спорту, де основне завдання – вдало «помахати» кулаками. Разом із тим – це своєрідний театр, у якому кожен глядач бачить свою виставу. Дійство, що відбувається на маленькій сцені під назвою ринг, не може не привернути увагу. Хвилина, дві і, мов під час перегляду фільму, мимоволі хвилюєшся за улюбленого героя.

Рухи боксерів нагадують танець. Важке дихання в поєднанні із швидким стуком серця задає особливий ритм. Здається, для двох супротивників нікого не існує навколо. Тим часом публіка, затамувавши подих, уважно спостерігає за видовищем…

Цим відрізняється бокс від звичайного «мордобою». Тут присутнє почуття власної гідності. Щохвилини варто пам’ятати, що уважні судді оцінюють не лише розмір кулаків, а й вправність, хитрість та майстерність тактики. Міцний дух, сила волі, невід’ємне бажання перемогти – саме ці риси, що так ціняться серед майстрів шкіряної рукавички, споконвіків відрізняли наш народ серед інших націй. Саме цей вид спорту приніс нам визнання на світовій арені. На нелегкій боксерській ниві Україні є ким пишатися.

Підтвердженням тому став останній матч ІІІ туру четвертого сезону Всесвітньої серії боксу, в якому зустрілися «Українські отамани» та «Аргентинські кондори».

Хороший результат показав дебютант нинішнього сезону в складі «отаманів» Єгор Плевако, який виступив в останньому бою в надважкій ваговій категорії (понад 91 кг). Для Єгора – це перший бій у WSB.

Ще на початку суперник боксера потрапив у нокдаун. Наступні два раунди змусили вболівальників понервувати. Перевага переходила з рук у руки, напруження зростало. Проте «козацька кров» дала про себе знати.У 3 й 4 раундах аргентинець знову побував у нокдауні. Рішення суддів було одностайним: перемога за українцями.«Українські отамани» із рахунком 5:0 зуміли показати суперникам, де раки зимують.

Це незабутнє видовище, тому не забудьте увімкнути телевізори наступного разу!

Джулія НІКМЕН

Healthy News

***

У листопаді відбувся Чемпіонат Вінницької області з греко-римської боротьби серед вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації. У змаганнях взяли участь 6 команд. Кожна з яких мала 7 представників.

Спортсмени показали відмінний рівень фізичної підготовки та витривалості. Впевнену перемогу здобула збірна команда ІФВіС нашого університету, яка продемонструвала чудову гнучкість і силу. Срібло потрапило в скарбничку студентів-медиків ВНМУ. Третє місце вибороли спортсмени ВНАУ.

***

Наприкінці листопада в тирі ВДПУ відбувся Чемпіонат області з кульової стрільби серед вищих навчальних закладів нашого міста. За звання переможця боролися 5 університетів.

Перед початком змагань ніхто й підозрювати не міг, що боротьба виявиться настільки запеклою. Звання переможця з гідністю вибороли студенти нашого університету. Друге місце посіли учасники ВНТУ. Бронза дісталася представникам ВТЕІ КНТЕУ.

***

У грудні в рамках IV профспілкової спартакіади відбулися змагання з настільного тенісу. Участь взяли 22 спортсмени.

Учасники показали гідний рівень підготовки та майстерності. За кожен матч гравці набирали певну кількість очок, які додавалися в командний залік. За підсумками перше місце вибороли студенти ІФЖ, срібло отримали тенісисти ІМФТО, а почесне третє місце дісталося учасникам ПГФ.

Вадим ПАЛАМАРЧУК


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 506 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0