Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 7 » «УКРАЇНА – ЄВРОСОЮЗ»: КОМФОРТНЕ ЖИТТЯ, НОВІ МОЖЛИВОСТІ

21:48
«УКРАЇНА – ЄВРОСОЮЗ»: КОМФОРТНЕ ЖИТТЯ, НОВІ МОЖЛИВОСТІ


«Євромайдан зібрав 200 000 осіб», «У різних країнах світу пройшли акції на підтримку ЄС», «Євромайдан вистояв ніч: штурм «Беркута» відбили» – такі заголовки рясніють у пресі й звучать з екранів телевізорів. Передувала цим подіям неочікувана відмова президента держави від можливої асоціації України з Євросоюзом.

Доцент кафедри філософії, соціально-політичних дисциплін та етнології нашого університету, політолог Олександр Конотопенко зазначає:

– Перспектива входження України до Європейського Союзу створює нові виклики, скоріше, для Євросоюзу. Він зміниться до невпізнання. Тому не можна говорити, що увійшовши до ЄС, Україна ризикує стати Грецією. Та й у Греції виникли проблеми не тому, що вона в Європейському Союзі, а тому, що її не треба було туди брати.

Хотів би звернути увагу, що на сьогоднішній день не йдеться про вступ до Євросоюзу, а поки лише про договір на зону вільної торгівлі та асоційоване членство, тобто, в такому випадку жодним чином не можна екстраполювати негативний досвід Греції на ці відносини. Це зовсім різні речі, ЄС – потенційно більший ринок до інвестицій.

Якщо ми укладемо договір про асоціацію, але при цьому будемо погіршувати в себе інвестиційний клімат, то наша країна нічого не отримає – куди б вона не вступила. М’яч знаходиться на полі можливостей України, яке ми або використовуємо, або ні.

Головна перевага вступу України до ЄС полягає в можливості виходу нашої держави на один рівень із провідними країнами Європи та прийняття її до співдружності вільних, розвинутих в економічному та політичному плані держав.

Студенти університету мають свої думки з приводу підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом:

Катерина Зулінська (2 курс, ІФЖ):

– Від вступу України до ЄС, насамперед очікую покращення свого життя. Я зможу вільно подорожувати країнами Європи, матиму можливість у майбутньому знайти хорошу високооплачувану роботу. А щодо самої країни, то європейська інтеграція – це шлях модернізації економіки, подолання технологічної відсталості, залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій, створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного товаровиробника, вихід на світові ринки, зменшення корупції та бідності.

Георгій Надірадзе (2 курс, ІФВіС):

– На мою думку, після вступу України до ЄС майже нічого не зміниться. Можливо, для нашої Батьківщини відкриються нові кордони з європейськими країнами. Сподіваюся, що держави Євросоюзу будуть підтримувати Україну та допомагатимуть її жителям.

Діана Грицишина (2 курс, ІІМ):

– Я вважаю, що вступ України до Євросоюзу є нашим шансом до щасливого життя без кордонів. По-перше, ми матимемо можливість отримувати дипломи європейського зразка, за допомогою яких із легкістю зможемо працевлаштуватись за кордоном. По-друге, будемо ближче до провідних держав світу, тому подорожі в інші країни не стануть проблемою.

Андрій Гутник (1 курс, ІФЖ):

– Це велика можливість для України покращити свій розвиток та досягнути вищого рівня життя, адже ЄС – могутня сила. Разом із іншими країнами ми зможемо подолати всі економічні труднощі. Залишатися із Росією – це відверте самогубство. Нічого доброго вона нам ніколи не запропонує. Тому, чим швидше ми підпишемо асоціацію та ввійдемо до Союзу, тим скоріше станемо розвиненою країною!

Марина Безе (2 курс, ПГФ):

– Особисто сподіваюся на стабільність нашої валюти, яка є основою розвитку економіки. Зона вільної торгівлі з ЄС означатиме підвищення ефективності управління державними фінансами, додаткові можливості для соціально-економічних реформ. Вважаю, що можна буде простіше отримати дозвіл на вїзд у країни Європейського Союзу, що дозволить із легкістю подорожувати.

Євросоюз – це зближення у зовнішній політиці, висока якість життя, зона вільної торгівлі, співробітництво у фінансах, енергетиці, промисловості, туризмі, культурі, спорті, захист прав споживачів, боротьба з шахрайством та корупцією… Отож, сподіваємося, що невизначеність влади буде ліквідовано мирним шляхом, а народ досягне своєї мети й згодом Україна отримає своє 29 місце в списку держав Європейського Союзу.

Марина ДЯЧЕНКО


Категорія: Експрес-опитування | Переглядів: 619 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0