Субота ,27.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2010 » Квітень » 19 » ВІД САХАЛІНУ ДО КАРПАТСЬКИХ ГІР

00:49
ВІД САХАЛІНУ ДО КАРПАТСЬКИХ ГІР


     Якби мала змогу, об’їздила б усю Європу. Так хочеться побувати у красивих містах, побачити чудеса архітектури, сфотографувати пам’ятки, доторкнутися до історії.

     Кожен із нас лише мріє про таке, а от Леонід Стефанков, декан природничо-географічного факультету нашого університету не лише фантазує, а уже й «поколесив» значну частину північної півкулі. Це чудовий педагог, керівник і науковець, що близько 30-ти років присвятив роботі у ВДПУ.

     ─ Пам’ятаєте свої студентські роки?
     ─ Це був чудовий час. До університету пішов навчатися після служби в армії, до цього уже мав досвід роботи у школі, тому із впевненістю знав, що хочу стати учителем-географом. Спочатку  потрапив на підготовче відділення нашого закладу, який тоді був педінститутом, згодом вступив на природничо-географічний факультет. Як і всі, дуже люблю подорожувати. Це також стало однією з причин вибору професії. Наукові ступені здобував у Києві (Національний університет ім. Т.Шевченка) та Москві (Інститут водних проблем АН СРСР).

     ─ Леоніде Іллічу, опишіть карту Ваших подорожей.
Л. Стефанков з колегами у м.Познань (Польща)

     ─ Під час навчання і пізніше, разом зі студентами, які проходили практику, відвідав майже усі республіки колишнього Радянського Союзу (крім Латвії, Литви і Таджикистану). Об’їздив усе-усюди: побував на Сахаліні, Уралі; зупинявся у всіх великих містах близькосхідних країн, Абхазії; підіймався на Альпійські луки; катаючись на крижині, подорожував Північним Льодовитим океаном; побував у Польщі, Туреччині.

     ─ Які краї сподобалися найбільше?
     ─ Із усіх куточків Земної кулі, в яких мені поталанило побувати, найбільше вразили красою обсерваторій, площ, фортець, вишуканістю звичаїв і традицій, універсальним колоритом країни Близького Сходу. Незважаючи на те, що уже чотири рази відвідав Узбекистан, Туркменію і Киргизстан, вони й досі манять невідомістю, чарівністю та надзвичайно привабливими краєвидами. Це колиска цивілізації, саме тому мене нестримно притягує Схід. У майбутньому планую ще поїздити світом.

     ─ Що особливо запам’яталося із подорожей?
     ─ І досі пригадую, з якою гостинністю нас скрізь зустрічали. Не було жодних бар’єрів, спільну мову знаходили одразу. Зазвичай ми, викладачі і практиканти, проживали у студентських гуртожитках педагогічних університетів, де не відмовлялися від частування національною стравою азійських республік – пловом.

     ─ Як проводите вільний час?
     ─ Займаюся дослідженням подільських заплав (досліджував Південний Буг. – прим. авт.), люблю подорожувати з сім’єю, якій присвячую найбільше вільного часу. А найулюбленішим моїм заняттям є риболовля! Ми з дружиною часто ходимо до річки порибалити. Як на мене, це чудово впливає на самопочуття, додає свіжості і підіймає настрій.

Вероніка КОРДОН

Категорія: Обличчя | Переглядів: 746 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0