П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 19 » ВІДЗНАЧИЛИ КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ 2015

14:29
ВІДЗНАЧИЛИ КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ 2015


У Мистецькому центрі Вінницького педуніверситету відбувся ІІІ Фестиваль «Кращі спортсмени 2015 року». Вітальними словами свято розпочали ведучі Олександр Ярошенко та Світлана Назарчук, які запросили до виступу декана-директора інституту фізичного виховання і спорту, доцента Володимира Яковліва.

У Вінницькому педуніверситеті славні традиції має спортивна акробатика. Для нагородження спортсменів-акробатів було запрошено Марину Шевчук – викладача кафедри теоретико-методичних основ фізичного виховання, заслуженого майстра спорту України зі спортивної акробатики. Нагороди отримали: Діана Панчук (2 курс), Анастасія Василенко (1 курс), Світлана Боровикова (1 курс ), Костянтин Налевайко (1 курс).

Також на сцену для отримання нагород запросили спортсменів-боксерів: Віталій Терещук (2 курс), Артур Адамович (3 курс), Олексій Токарчук (2 курс). Нагороджувала студентів завідувач кафедри теоретико-методичних основ фізичного виховання, доцент Світлана Дмитренко. Відзнаку отримав Іван Ткаченко (3 курс), який виборов бронзову нагороду Чемпіонату України з кікбоксингу.

Глядачів потішив виступ представників Вінницького осередку Міжнародної федерації бойового гопаку. Серед спортсменів був студент Микола Басістий (3 курс), який у 2014 році входив до складу української делегації бойового гопака в Міжнародному конгресі єдиноборств, що проходив у Польщі.

Наступними нагороду отримали студенти, які гідно представляли спортивне орієнтування. Для нагородження спортсменів на сцену запросили доцента Степана Гудиму – майстра спорту Радянського Союзу з морського та офіцерського багатоборства. Нагороди отримали: Поліна Захарова (4 курс) і Володимир Бездітний (ОКР спеціаліст).

Настільний теніс заслужено набув слави популярного, емоційного, складно координаційного виду спорту. Нагороду отримав Максим Майданюк (3 курс), котрий 2015 року виборов перемогу у змаганнях серед студентів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації.

Також в нашому інституті є представниці художньої гімнастики, які самі готують підростаюче покоління для високих спортивних досягнень: Марта Репетицька(4 курс) і Катерина Онофрійчук(3 курс). Нагороди їм вручала Тамара Чернишенко –кандидат в майстри спорту з художньої гімнастики, заступник директора інституту з виховної роботи. Наймолодша учениця Марти Репетицької Вероніка Олійник (4 роки) справила незабутнє враження своєю композицією з художньої гімнастики.

Наступні нагороди були вручені хокеїстам на траві. На сцену було запрошено студентів 1 курсу, Чемпіонів Європи 2015 року: Романа Гіренко, Віктора Ольхового, Олександра Солом’яного, Богдана Коваленко. Після нагородження, свою композицію з художньої гімнастики продемонструвала Ганна Мілікесцева.

Наступний вид спорту – боротьба. Нагороди отримали: студент 3 курсу, Майстер спорту України з дзюдо – Стицун Іван, бронзовий призер Чемпіонату України 2015 року з дзюдо серед юніорів до 21 року; Світлана Богач – студентка 2 курсу, Майстер спорту України з боротьби самбо, срібна призерка Чемпіонату Європи 2015 року серед молоді в Сербії; Вадим Мельник – Майстер спорту України з боротьби самбо, переможець Чемпіонату Вінницької області з боротьби самбо. Також нагороди було вручено переможцям Чемпіонату Вінницької області 2015 року з греко-римської боротьби серед студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації: Сергію Мохову, Олегу Ковалю, Костянтину Лежнюку.

Боротьба дзюдо займає достойне місце серед інших видів єдиноборств в нашому інституті. На сцену було запрошено Мельника Василя Володимировича для вручення нагород студентам: Богдана Пилявця – студента 3 курсу, Станіслава Шкрабалюка – студента 1 курсу. Вони є переможцями Чемпіонату Вінницької області з дзюдо серед юніорів до 21 року.

Нагородою не обділили також студентів, які займаються таким видом спорту, як легка атлетика. На сцену було запрошено: Дениса Денисюка – кандидата в майстри спорту, студента 4 курсу, Чемпіона України в естафеті 4х100м., Фіналіста Чемпіонату України серед молоді з бігу на 400 м. з бар’єрами; Дмитра Борисова – кандидата в майстри спорту, студента 4 курсу, Чемпіона області з бар’єрного бігу, Чемпіона України в естафеті 4х100м.; Ганну Флора – студентку 3 курсу, у 2015 році виконала норматив кандидата в Майстри спорту з бігу на 800 м., учасницю командного Чемпіонату України, володарку Кубку з бігу на 1500 м.; Ольгу Босак – кандидата в майстри спорту, студентку 3 курсу, срібну призерку Чемпіонату України серед молоді з бігу на 400м.; Ігора Звонського – кандидата в майстри спорту, студента 4 курсу, учасника Чемпіонату України 2015 року, учасника Всеукраїнської універсіади 2015 року – 4 місце; Дмитра Шепітко – кандидата в майстри спорту, студента магістратури, Фіналіста Кубку України 2015 з легкоатлетичного єдиноборства; Тетяну Шибенюк – студентку 3 курсу, Чемпіонку області з легкоатлетичних метань; Романа Кокошка – студента 3 курсу, переможця обласної Універсіади з легкої атлетики, фіналіста Чемпіонату України з легкої атлетики серед молоді. Нагороджував студентів-легкоатлетів Вадим Віталійович Адамчук– Майстер спорту України з легкої атлетики, багаторазовий Чемпіон України, учасник Перших юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі.

Подарував чудовий спів глядацькій аудиторії Олександр Ярошенко.

Новим видом спорту в Україні вважається різновид єдиноборств УШУ Саньда. В нашому університеті він є також дуже популярним. Нагороди отримали студенти 3 курсу, які активно займаються даним видом спорту та досягли великих висот: Олена Осьмирко – кандидат в Майстри спорту, Чемпіонка України, учасниця Чемпіонату Світу 2015 року в Індонезії; Сергій Яропуд – Майстер спорту України, Чемпіон України 2015 року; Андрій Андрущак – Майстер спорту України, Володар Кубку України та Чемпіон України 2015 року. Для нагородження спортсменів на сцену було запорошено завідувача кафедри, доцента Дмитренко Світлану Миколаївну.

Наступними отримати нагороди, на сцену були запрошені спортсмени, які займаються одним із нових видів спорту – видом єдиноборства Зендокай Будо Карате.

Переможцями Кубку західної України з Зендокай Будо Карате є спортсмени: Вадим Грозний – студент 3 курсу, кандидат в майстри спорту, володар коричневого поясу із Зендокай Будо Карате; Володимир Карабін – студент 3 курсу, Майстер спорту, володар чорного поясу із Зендокай Будо Карате; Олексій Шинкарюк – студент 1 курсу, кандидат в майстри спорту, володар коричневого поясу із Зендокай Будо Карате; Олександр Онищук – студент 1 курсу.

Акробатичною композицією глядачів вразили спортсмени-акробати, студентка ІФВС Діана Панчук та випускниця інституту Надія Котляр. При виконанні трюків, дівчата показали свою майстерність та вправність і викликали у глядачів незабутні емоції та бурхливі оплески.

Студенти Інституту фізичного виховання і спорту також проявили себе в такому виді спорту, як кульова стрільба. Для вручення нагород, на сцену було запрошено Майстра спорту Радянського Союзу з кульової стрільби Миколу Петровича Мельничука. Певних здобутків у даному виді спорту досягли: Світлана Огер – студентка 3 курсу, Майстер спорту України Міжнародного класу, Чемпіонка командного чемпіонату України 2015 року, член збірної команди України, переможниця міжнародного турніру в Польщі; Анастасія Рубаник – студентка 3 курсу, Майстер спорту України, бронзова призерка командного Чемпіонату України 2015 року серед юніорів; Аліна Дудник – студентка 1 курсу, Майстер спорту України, Переможниця Всеукраїнського Чемпіонату товариства «Динамо», чемпіона командного Чемпіонату України 2015 року серед юніорів, бронзова призерка командного Чемпіонату України 2015 року серед дорослих; Олена Леснікова – студентка 3 курсу, Майстер спорту України, бронзова призерка Кубку України 2015 року, переможниця командного Чемпіонату України 2015 року серед юніорів.

Спортивна гра волейбол також має багато прихильників в стінах нашого університету. На сцену, за нагородою були запрошені: Студентка магістратури – Марина Скочиляс, студентки 3 курсу – Ольга Стародуб, Тетяна Пігуляк, Ірина Кириценко, студентки 2 курсу – Вікторія Назаренко, Діана Рига, Маргарита Бондарчук, студентка 1 курсу – Ірина Присяжнюк. Дівчата стали переможницями обласної Універсіади серед навчальних закладів м. Вінниці, Срібними призерками Чемпіонату м. Вінниці та зайняли 5-8 місце на Всеукраїнській Універсіаді 2015 року.

Не поступаються їм і представники чоловічого волейболу: Ілля Поліщук, студент 3 курсу та Владислав Тищенко, студент 2 курсу - кандидати в Майстри спорту України, гравці команди Супер Ліги в складі якої зайняли 4 місце в змаганнях Чемпіонату України 2015 року; Іван Бондар – студент 2 курсу. В складі збірної команди області хлопці зайняли 5 місце в змаганнях з волейболу Всеукраїнської Універсіади 2015 року.

Гарні традиції з плавання має ІФВС. Для нагородження студентів, які займаються даним видом спорту на сцену було запрошено Майстра спорту Радянського Союзу з плавання, викладача кафедри фізичного виховання Головкіну Вікторію Володимирівну. Нагороди отримали: Віталій Картовий - студент магістратури, Майстер спорту України; Богдан Черниш – студент 3 курсу, кандидат в Майстри спорту України; Анна Шило – студентка 3 курсу, Кандидат в Майстри спорту України.

Отримали нагороди також спортсмени-велосепедисти: Владислав Кремінський – студент 4 курсу, Член збірної команди України, багаторазовий Чемпіон України, учасник Чемпіонату Європи 2015 року, учасник етапів Кубку світу в Колумбії, Швейцарії, Новій Зеландії, Зоя Богоносюк – кандидат в Майстри спорту з велосипедного спорту, срібна призерка зимового Чемпіонату України серед юніорів в командній гонці на 2 км., срібна призерка Чемпіонату України серед юніорів в командній гонці на шосе на 21 км.

Представник веслування на байдаках і каное проявив ініціативу у даному виді спорту Денис Лахманов – студент 2 курсу, Майстер спорту України, срібний призер Чемпіонату України серед юніорів та молоді до 23 років та срібний призер Чемпіонату України серед студентів. Для вручення нагороди на сцену був запрошений студент 2 курсу,

Майстер спорту України – Павло Жмуцький. Студенти ІФВС активно займаються і успішно виступають на змаганнях з пауерліфтингу. Для отримання нагород на сцену були запрошені кандидати в майстри спорту Микола Шляхтенко – студент 2 курсу та Руслан Міщенко – студент 3 курсу. Після нагородження увазі глядачам був запропонований показовий виступ спортсменів, які займаються греко-римською боротьбою, кандидат в Майстри спорту, студент магістратури – Сергій Мохов та студент 1 курсу – Владислав Замковий.

Для нагородження спортсменів чоловічої команди з гандболу на сцену був запрошений Заслужений тренер України, професор Костюкевич Віктор Митрофанович. Нагороди отримали: Олег Цуприк – студент 3 курсу, Сергій Радзієвський – студент 2 курсу. Хлопці зайняли 1 призове місце у Відкритому Чемпіонаті Вінницької області.

Наступними нагороди отримували представники жіночого баскетболу, студентки 4 курсу Наталія Стельмах, Катерина Щерба, Марія Муляр і студентка 3 курсу Тетяна Кримська, студентка 2 курсу Дар’я Ненагляднова. Також були запрошені представники збірної команди чоловічого баскетболу студенти 2 курсу Антон Богатир та Вадим Ковальов.

Королем спорту, звичайно, є футбол. Для нагородження спортсменів-футболістів на сцену було запрошено заслуженого тренера України Костюкевича Віктора Митрофановича, який вручив нагороди переможцям Чемпіонату м. Вінниці серед студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації з футзалу. Наостанок чудову пісню подарував глядачам, уже знайомий, Олександр Ярошенко.

ІВФС вкотре доводить, що наші студенти талановиті. Тож бажаємо їм успіхів та натхнення у подальшому розвитку. Нехай 2016 рік буде для них вдалим.

Анастасія ЧЕРНИШ


Категорія: Спортивний щоденник | Переглядів: 916 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0