Субота ,18.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Квітень » 24 » ВІКТОРІЯ ГРАНЕЦЬКА ПРЕЗЕНТУВАЛА РОМАН «МАНТРА-ОМАНА»

01:12
ВІКТОРІЯ ГРАНЕЦЬКА ПРЕЗЕНТУВАЛА РОМАН «МАНТРА-ОМАНА»


З приходом весни завітала до нас Вікторія Гранецька – таємнича диво-жінка, цікава співрозмовниця, випускниця інституту педагогіки, психології та мистецтв нашого навчального закладу, молода українська письменниця-прозаїк.

Предметом розмови став роман «Мантра-омана», за який отримала першу премію літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Роман». Студенти-журналісти заздалегідь підготувалися до зустрічі з авторкою – більшість з них прочитали твір, який для поціновувачів сучасної прози став феноменом українського бестселера.

На запитання: «У якій атмосфері народжувався твір, якої пори дня і року?», пані Вікторія відповіла:

– Близько трьох місяців, як вдень, так і вночі, працювала над романом. Спеціально для усамітнення і спокою у центрі Вінниці винаймала квартиру. Адже будь-який зайвий шум, метушня заважали у написанні. Взагалі вважаю, що присутність якоїсь іншої людини (навіть когось з рідних) у кімнаті змінює творчу ауру.

Другим елементом дружньої бесіди стало обговорення новели під назвою «Симфонія №38». Вона увійшла до другого випуску літературного альманаху «Експрес «Молодість», упорядником якого є старший викладач кафедри журналістики Віталій Борецький.

Зараз Вікторія Гранецька працює над своїм наступним романом, де головним героєм, на противагу бестселера «Матра-омана», є чоловік – серійний убивця, маніяк. Усіх секретів не розкриває, проте запевняє, що наступний твір буде не менш цікавим.

Гостя вкотре наголосила на тому, що мрії збуваються, головне – вірити в них. Адже про популярність новонародженого прозового дитяти, колись вона могла тільки й мріяти.

Головне, нікуди не викидати клаптики студентських блокнотів та записників, які зберігали таємниці прозових творінь мрійливого «мученика науки». Можливо, колись вони стануть одним із розділів, абзаців чи рядків майбутнього популярного твору-мрії.

Вікторія Гранецька була щаслива, що роман зумів ще раз повернути її у стіни рідної альма-матер.

Ольга УРСУЛЕНКО


Категорія: Різне | Переглядів: 683 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0