Субота ,18.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Квітень » 24 » ВІННИЦЬКА МОЛОДЬ «ФЛЕШ-МОБИЛА» ПОЕЗІЮ ЛІНИ КОСТЕНКО

01:13
ВІННИЦЬКА МОЛОДЬ «ФЛЕШ-МОБИЛА» ПОЕЗІЮ ЛІНИ КОСТЕНКО


Півсотні молодих і небайдужих вінничан зібралося на Театральній площі, щоб привітати улюблену поетесу флеш-мобом «Живий вірш». Студенти в унісон декламували її найпопулярніші поезії, запрошуючи перехожих поринути на мить у світ художнього слова.

Організували акцію дві вінницькі студентки-третьокурсниці з педагогічного та медичного університетів – Анастасія Яковишина та Катерина Білошицька. Загорілися цією ідею після того, як прочитали в одній із соціальних мереж про проведення подібних «флеш-мобів» в Україні.

– За місяць до цього познайомилася з уманським студентом Ігорем Опацьким, – розповідає Анастасія. – Він у соціальній мережі «ВКонтакті» пропонував охочим долучатися до проведення всеукраїнського привітання з нагоди дня народження Ліни Костенко. Зацікавилася.

Дівчина розповіла, що не відразу почала готувати флеш-моб. Спершу запропонувала долучитися до всеукраїнської акції в стінах університету. За підтримки кафедри журналістики провели конкурс декламування віршів Ліни Костенко під назвою «Поезія – це завжди неповторність…»; студенти підготували радіопрограми, присвячені життєтворчості поетеси; розповсюджували листівки з її віршами. Потім спільно зі студентами ВНМУ було організовано «Живий вірш» у центрі міста.

– Дізнавшись про плани киян, львів’ян, уманців щодо міського флеш-мобу – теж вирішила провести подібну акцію у Вінниці, але через брак досвіду не наважувалася самотужки цим зайнятися, – згадує Катерина Білошицька. – Тоді ж у групі, присвяченій творчості Ліни Василівни («ВКонтакті»), побачила повідомлення Насті з педагогічного, у якому вона шукала однодумців. Відгукнулася – і ми вдвох почали запрошувати знайомих, друзів на це свято.

Дівчата розповідають, що «генератор ідеї» – Ігор Опацький – листується з донькою поетеси  Оксаною Пахльовською, яка приємно вражена такою активністю молоді. Усі відео- та фотоматеріали привітань для Ліни Костенко від представників нової генерації хлопець надішле пані Оксані, яка пообіцяла передати їх мамі.

Анастасія ТАЄМНА


Категорія: Різне | Переглядів: 608 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0