Четвер ,16.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Лютий » 14 » ВИСОКЕ, ДУХОВНЕ І ВІЧНЕ

02:10
ВИСОКЕ, ДУХОВНЕ І ВІЧНЕ


В Інституті педагогіки, психології і мистецтв на базі кафедри музикознавства та інструментальної підготовки відбувся конкурс із концертмейстерської майстерності серед студентів-піаністів 4 курсу, напряму підготовки «Музичне мистецтво». Свято камерної вокальної музики було присвячене знаменній для світової музичної спільноти даті – 95-річчю від дня народження видатного російського піаніста Еміля Гілєльса.

Ім’я музиканта тісно пов’язане з Україною, адже він народився та виріс у м. Одесі, закінчив там спеціалізовану школу-десятирічку (клас Берти Рейнгбальд, талановитої вихованки ректора Московської консерваторії, професора Володимира Сафонова). У консерваторські роки Е. Гілельс був блискучим студентом одного з найкращих фортепіанних класів того часу. Одночасно з житомирянином Святославом Ріхтером він навчався у професора Генріха Нейгауза, легендарної постаті в історії фортепіанного мистецтва, який теж мав українське коріння, був родом з Єлисаветграда (сучасний Кіровоград).

Пам’яті славетного маестро студенти присвятили свої конкурсні виступи. Слухачі були зачаровані майстерністю виконання, глибиною інтерпретації, срібним тембром голосу «Народної артистки інституту» (як жартома відзначали її викладачі й однокурсники), солістки Лілії Коваленко (клас заслуженої артистки України, доцента Ірини Швець), яка виконувала вокальні твори майже з кожним конкурсантом. Серед молодих концертмейстерів журі, яке очолював заслужений діяч культури України, доцент Георгій Курков, відзначило переможців: Світлану Грось, Ірину Головань (клас доцента Бурської О.П.), Віталіну Григор’єву (клас викладача Грінченко Т.Д.).

Щорічне проведення конкурсу з концертмейстерської майстерності є гарною традицією кафедри музикознавства та інструментальної підготовки. Щоразу він збирає небайдужу до музичного мистецтва публіку і дарує всім справжню радість спілкування з високим,  духовним і вічним.

О.Є. ВЕРЕЩАГІНА-БІЛЯВСЬКА,

доцент кафедри музикознавства

та інструментальної підготовки


Категорія: Різне | Переглядів: 523 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0