П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Листопад » 15 » ЗАГАРТУВАННЯ КОЗАЦЬКОГО ДУХУ

22:17
ЗАГАРТУВАННЯ КОЗАЦЬКОГО ДУХУ


Фізкультурно-розважальні змагання «Козацька сила в єдності»  відбулися у Вінницькому педуніверситеті 18 жовтня. Поштовхом для проведення заходу були «Козацькі розваги», напередодні організовані у м. Вінниці і приурочені Дню захисника України. Під час міських протиборств студенти нашого вишу перемогли та здобули пам’ятну гетьманську булаву.

На університетському святі демонстрували спортивні вміння гравці семи команд із різних факультетів. Узяли участь представники факультету історії, етнології і права; колектив факультету математики, фізики і технологій «Небезпечні пупсики»; команда «Педагоги» факультету педагогіки, психології та підготовки фахівців вищої кваліфікації; студенти з факультету іноземних мов іменувалися «Dreamteam»; «Отамани» з факультету фізичного виховання і спорту; юнаки з природничо-географічного факультету; «Гайдамаки», які відстоювали факультет філології й журналістики.

Оцінювали фізичну підготовку студентів-козаків судді: Тамара Чернишенко, заступник директора факультету фізичного виховання і спорту; Анжеліка Накарвацька, голова ради студентського самоврядування факультету фізичного виховання і спорту; Олена Граматович, заступник голови профспілки університету; Борис Максимчук, доцент кафедри фізичного виховання, майстер спорту міжнародного класу; Вадим Поляк і Тетяна Дідик, викладачі кафедри теорії і методики фізичного виховання та спорту.

Конкурсантам необхідно було якнайкраще показати себе у 5 випробуваннях. Перше – «Візитна картка». Після нього студентка Софія Стукан розважала глядачів патріотичною піснею «Молюсь за тебе, Україно». Наступний етап змагань – «Армреслінг», що проходив під пильним спостереженням глядачів і з неабияким хвилюванням учасників. Найкращими виявилися «Отамани», представники факультету фізичного виховання і спорту. Анастасія Павлишина покращувала настрій публіці ніжним виконанням композиції «Rise Like a Phoenix».

Третій конкурс «Перетягування канату» бурхливими оваціями підтримували прихильники кожного факультету. «Отамани» знову показали високий рівень професійної підготовки та здобули перемогу. Пісня «Гітара» у виконанні Юлії Донченко створила в Мистецькому центрі атмосферу справжнього релаксу. «Піднімання гирі» – наступне випробування, де учасники мали проявити, перш за все, витривалість і силу. Першокурсник із природничо-географічного факультету зумів підняти металеве знаряддя 61 раз, завдяки чому команда стала лідером у четвертому етапі. Нагородою для переможців була композиція «Соловейко», яку виконала Вероніка Підпала.

П’яте протистояння «Ласти» виявилося найвеселішим як для козаків, так і глядачів. Конкурсанти мали по черзі якнайшвидше пробігти певну дистанцію у ластах і масці. Учасники старались, падали і сміялися. Гості свята запевнили, що це запам’ятається найбільше. «Найцікавіше було спостерігати номер із ластами, оскільки тут зовсім не можна було передбачити, хто переможе. На відміну від інших конкурсів, де цілком виправдано ставки робили переважно на факультет фізичного виховання і спорту», – ділиться враженнями другокурсник Богдан Артюхов. Марія Китайчук потішила присутніх колоритною піснею «Край».

У фінальному конкурсі всіх очікувала несподіванка. Команда «Dreamteam» буквально вихопила перемогу в цьому етапі з рук географів. Зал привітав чемпіонів бурхливими оплесками. Особливо скандували представники факультету іноземних мов із гордістю за своїх колег. Присутні раділи феєричному завершенню змагань у супроводі пісні Ірини Славінської «Сам собі країна».

Почесним гостем свята був Микола Крижанівський, отаман українського реєстрового козацтва, заслужений вчитель України, випускник Вінницького педуніверситету. Промова вразила, мабуть, кожного з присутніх. Він закликав дівчат повсякчас підтримувати козацьку справу, оскільки «саме зараз Україні необхідна підтримка прекрасної частини людства». Пан Микола зазначив, що такі змагання варто проводити, бо «необхідно виховувати гідних і сильних патріотів, котрі зуміють захистити Батьківщину».

Нарешті настав момент істини, якого всі чекали. I місце посіла команда природничо-географічного факультету; II – «Отамани» факультету фізичного виховання і спорту; III – збірна факультету історії, етнології і права. Усі команди було нагороджено подяками та призами від профкому університету. У фіналі глядачі активно скандували учасникам і згадували славні традиції минулого. Не забуваймо, українське козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави.

Тетяна ГАМАГА
Фото Діани ЛІТВІНОВОЇ


Категорія: Витоки | Переглядів: 454 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0