Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 3 » ЗБРОЯ – ПРЕДМЕТ САМОЗАХИСТУ ЧИ ЗНАРЯДДЯ ВБИВСТВА?

22:47
ЗБРОЯ – ПРЕДМЕТ САМОЗАХИСТУ ЧИ ЗНАРЯДДЯ ВБИВСТВА?


Прийнятий у першому читанні законопроект про зброю, який би дозволяв вільний доступ до травматичної зброї в Україні, досі не набув чинності. Тож не один рік точиться запекла дискусія з цього приводу. Як зазначається у документі, «Цей Закон… спрямований на захист життя та здоров’я, прав і свобод громадян, усіх форм власності, охорону громадського порядку і природних ресурсів…». Насправді, кожна людина, якій виповнилось 18 років та яка не стоїть на обліку в психдиспансері, зможе отримати право на використання травматичної зброї з метою самозахисту. Але чи не призведе це до погіршення криміногенної ситуації в країні?

Наявність зброї не поліпшує суспільну безпеку, а навпаки, створює серйозну загрозу. Психологи, в свою чергу, зазначають, що медична довідка про стан психічного здоров’я не завжди точно відображає реальний стан людини. Хоча є й серйозні супротивники цього, які вважають зброю предметом самозахисту, адже у нашій країні не те що пістолет, а й електрошокер заборонений. Звичайна людина у загрозливій ситуації не зможе захистити себе. Насправді, експерти зазначають, що в Україні 2 мільйони власників легальної зброї і близько 2,5 мільйонів – нелегальної.

Народні депутати класифікували зброю на 3 види: 1) військового призначення; 2) службову; 3) цивільну.

Нагадаю, що до осіб, які мають право на отримання травматичної зброї, належать працівники правоохоронних органів та митної служби, судді, їхні близькі родичі, особи, що беруть участь у кримінальному судочинстві, депутати, журналісти.

На запитання: «Яка ймовірність того, що людина помре від «травмату?» – заступник командира батальйону патрульно-постової служби м. Вінниці  Сергій Волков відповів: «Ймовірність досить велика, бо недотримання допустимої відстані, потрібної для пострілу, може вбити людину. Не кожен під час пострілу задумується, куди поцілити, якщо це буде серце чи голова – тоді смерть, в багатьох випадках, неминуча».

Тож чи потрібна українцям зброя, чи ні – думати вам. Все ж чи буде в країні безпечна ситуація, якщо кожен другий матиме у себе такий «інструмент»? Кожна людина повинна мати право на безпеку та самозахист, але калічити чи забирати чиєсь життя – це жорстоко!

Марина ДЯЧЕНКО


Категорія: Актуально | Переглядів: 541 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0