П`ятниця ,17.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Журналісти газети «Студентська територія» знову довели, що вони – найкращі!

03:07
Журналісти газети «Студентська територія» знову довели, що вони – найкращі!


Студенти нашого університету наприкінці осені опинилися у далекому Запоріжжі, адже там проходила VII Всеукраїнська виставка-конкурс газетних видань молоді «Молодіжний акцент», організатором якого є Запорізька обласна МГО «Прес-центр «Акцент».  Університетська газета «Студентська територія» уже кілька років поспіль займала призові місця на цьому форумі.

Вдало показали себе юні журналісти і цього разу. Вінницька делегація привезла додому кубок за перше місце, а також каталог молодіжних видань України, де зайняла гідну позицію серед 58 шкільних, молодіжних та студентських видань з дев’яти регіонів нашої держави. Відстоювали честь своєї газети студентки 3 курсу, напряму підготовки «Журналістика та інформація»: Анастасія Яковишина, Ольга Урсуленко та Аліна Рудченко.

Виставка тривала три дні. У перший учасники за «круглим столом» ділилися власними думками про вплив редакцій ЗМІ на формування системи цінностей молоді та розповідали про життєпис і творчі здобутки видатного вченого Михайла Ломоносова з нагоди його 300-річчя. Згодом редактори під час імпровізованої майстерні ділилися досвідом роботи своїх видань. Панувала дружня, тепла та навіть домашня атмосфера. Відчувалося, що навколо тебе люди близькі за життєвими поглядами, позиціями та цілями; люди, які відчувають твої професійні прагнення; люди, з якими у тебе окремий, один на всіх кисень – Журналістика.

Якщо на «круглому столі» дещо хвилювалися через відчутний офіціоз та загальну напруженість, яка заповнила величезну залу, то ввечері повністю розчинилися в теплій атмосфері братерства. Кожен, незважаючи на те, скільки йому років, редактор чи просто кореспондент, в шкільній пресі чи студентській, розповідав про те, як саме їхнє видання виборює право на життя, на те, щоб вважатися гідним багатьох титанів газетної періодики, хай навіть не всеукраїнського, а місцевого рівня.

Другого дня професійні журналісти показували свої вміння у написанні матеріалів та верстці газетних сторінок. Ерудицію та кмітливість перевіряли під час конкурсу «Що? Де? Коли?».

Третій день став вирішальним для учасників – вони оформлювали виставкові площі на професійному обладнанні, знайомили з колективами та здобутками газет за допомогою мультимедійних презентацій. Журі враховувало не лише виступи представників видань, а й результати роботи усього колективу, адже їм були надіслані річні підшивки газет. 

Приємним сюрпризом виявився майстер-клас заступника головного редактора ділового щотижневика «Коммерсантъ» Валерія Калниша. Цей дивовижний репортер пояснював нам, ще молодим, зеленим, прості істини складних речей. В. Калниш переконував, що справжня свобода слова – це можливість сказати «ні» незалежно від статусу і посади. Свобода слова – це в першу чергу відсутність страху. Наголошував Валерій на скупості мови багатьох сучасних видань, на пострадянській психології журналістів, розповідав про те, що сучасний журналіст повинен бути «многостаночником» – вміти не лише написати матеріал, але й зверстати газету, ролик, відео, завантажити до сайту, загалом – дбати про інформацію з моменту її появи до моменту виходу в світ.

Переповідав цей привітний чоловік про те, що журналістам заради продовження інтерв’ю з президентом доводилося стрибати до люків літака, і про те, як хтось намагався зірвати засідання парламенту, зіпсувавши зачіску спікеру… Сказав Валерій невтішну річ: журналістика у нашому суспільстві посідає друге місце серед владних інституцій з недовіри серед населення.

Випала на долю учасників чимала доля критики під час своєрідного майстер-класу під назвою «Гола правда». Однак журналісти «Студентської території» легко пробиралися крізь конкурсні нетрі, і, врешті-решт, вибороли перемогу в номінації «Студентська преса України».

Аліна РУДЧЕНКО,
Анастасія ЯКОВИШИНА


Категорія: Різне | Переглядів: 647 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0