Субота ,11.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Жовтень » 15 » ЖУРНАЛІСТИКА НАЗАВЖДИ: вік дитячий, фортуна юнацька, майбуття успішне

18:49
ЖУРНАЛІСТИКА НАЗАВЖДИ: вік дитячий, фортуна юнацька, майбуття успішне


Їхня історія розпочалася 2 жовтня 2006 року. В період, коли світ отримав модерну версію Windows Vista від Microsoft, Україна обрала нових парламентарів, у м. Вінниці з’явилася платформа для підготовки фахівців медіа-сфери – кафедра журналістики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Передусім, цю подію спричинив дефіцит професіоналів у місцевих засобах масової інформації. Відтак було створено майданчик для формування творчої, відповідальної, освіченої подільської мас-медійної молоді.

Одразу постало чимало нелегких завдань. Найважливіші серед яких: підготовка якісних навчальних планів і програм фахових дисциплін, створення умов для теоретичної й практичної діяльності, впровадження сучасних інформаційних технологій, а також згуртування новоствореного колективу, налагодження демократичних стосунків у системі «викладач» – «студент».

Нині з’являються нові стимули й потреби для вдосконалення, проте за десять років наполегливої праці вдалося досягти чималих успіхів. Майбутні «майстри пера» відкривають секрети газетно-журнального виробництва, шліфують техніку мовлення, знають жанри журналістики, теорію і методику журналістської творчості, спеціалізуються на телевізійній, радійній та фотожурналістиці, активно вчать іноземні мови, проходять виробничу практику в різних видах ЗМІ тощо.

У межах «вишу» функціонує студентське радіо «Юнітон», університетський часопис «Педагог», інтернет-видання «Студентська територія». До складу редколегій входять ще недосвідчені, проте наполегливі й креативні юнаки та дівчата. Досвідом і секретами функціонування друкованих й електронних ЗМІ діляться кваліфіковані викладачі, журналісти-практики під керівництвом завідувача кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю, кандидата наук із соціальних комунікацій, доцента Віталія Гандзюка.

Завдяки інтерактивним методикам і технічним можливостям, навчання на спеціальності інноваційне: онлайн-лекції професорів провідних ВНЗ України та мережеві конференції, зокрема телевізійні мости. Крім того, будні студентів-журналістів й рекламістів насичені майстер-класами та семінарами відомих медіа-тренерів, експертів, серед яких Андрій Куликов, Валерій Іванов, Володимир Мостовий, Алла Хоцянівська, Вахтанг Кіпіані, Наталка Доляк, Олександр Дмитрук та чимало інших. Конкурси й форуми забезпечують професійне вдосконалення й допомагають тримати себе в тонусі. Додають драйву подорожі, екскурсії, фестивалі. Тріумфальні перемоги на конкурсах мотивують до нових звершень. Під час дозвілля студенти не тільки відпочивають, але й шукають цікаві інформаційні приводи для майбутніх публікацій. У такому темпоритмі вже протягом десятиліття живуть і працюють юні вінницькі медійники разом зі своїми наставниками.

Журналісти дещо схожі на надмірно активних неслухняних підлітків: йдуть, куди не просять; бачать зайве; говорять правду прямо в вічі; не соромляться інколи здаватися навіть смішними. Ці люди досить часто стають для своєї аудиторії психологами, вчителями, порадниками, звичайними співрозмовниками на сторінках газет, журналів; сусідами, які бажають доброго дня з радіодинаміків чи давніми знайомими, які живуть по той бік екранів телевізорів. Їм довіряють, до них прислухаються, їх люблять, їх  інколи й ображають... .

У Вінницькому педагогічному студентів навчають бути об’єктивними, чесними, комунікабельними, справедливими, допитливими, спостережливими і, щонайважливіше, порядними та людяними.  Створюють комфортні умови, допомагають постійно працювати над собою та щиро любити обраний фах. Саме тоді професія стає стилем життя. Щоденна праця для журналіста – це улюблена справа, свіжі емоції, нові знайомства, яскраві барви світу. Тож побажаймо всім, хто причетний до навчання молодих «акул пера» у вінницькій школі журналістики, попутного вітру до успішного майбуття на бурхливих хвилях неспокійного сьогодення.

   Ірина БОГАЧУК


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 414 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0