Неділя ,28.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2014 » Липень » 14 » ЗОВНІШНІСТЬ ОБМАНЮЄ. ВСЯ ПРАВДА В ОЧАХ

13:20
ЗОВНІШНІСТЬ ОБМАНЮЄ. ВСЯ ПРАВДА В ОЧАХ


Кажуть, що в очах відображається усе, про що думаємо. Дивлячись у «дзеркало душі», фахівці можуть визначити: бреше людина або ні, чи цікаво їй спілкуватися, які в неї думки. Це вміння корисне, оскільки зможете визначити справжні наміри вашого співрозмовника.

Зіниці очей можуть розповісти багато цікавого. Змінюються в розмірах залежно від настрою та емоцій. У збудженої людини зіниці розширюються в чотири рази. У сердитої або ж похмурої – скорочуються. Також потрібно враховувати фактор освітленості, бо фізіологічно при яскравому світлі вони звужуються, а в темряві – розширюються.

Ставлення до людини пов’язано з тим, як вона дивиться на вас та від тривалості погляду. Якщо співрозмовник нечесний або щось приховує, його очі зустрічаються з вашими менше, ніж 1/3 частини всього часу спілкування. Якщо ж вдивляєтеся більше 2/3 часу, це може означати: співрозмовник вважає вас дуже цікавим і привабливим (у цьому випадку зіниці очей будуть розширені), або опонент вороже налаштований (зіниці – звужені). Крім того, погляд залежить і від нації, до якої належить особа. Жителі Південної Європи довгий час можуть дивитися в очі, а японці споглядають скоріше на шию, ніж на обличчя. Перш ніж робити будь-які висновки, враховуйте інші чинники та особливості.

Розрізняють кілька видів поглядів, які варто застосовувати в різних бесідах. Діловий погляд використовують, ведучи переговори. Уявіть, що на лобі вашого співрозмовника знаходиться трикутник. Спрямувавши очі на нього, налаштуйтеся на серйозну атмосферу, опонент відчує ділову налаштованість. Якщо ваш погляд опускається нижче рівня очей іншої людини до області рота, створюється атмосфера соціального спілкування. Це і є соціальний погляд. Інтимний погляд опускається нижче підборіддя на інші частини тіла співрозмовника. Чоловіки і жінки за допомогою нього показують зацікавленість.

Варто звертати увагу на спрямованість погляду співбесідника. Якщо дивиться вгору, то ставиться до вас саркастично або презирливо, а тема розмови його дратує. Опустивши очі, показує, що почувається не дуже комфортно або ж ніяково. Коли погляд спрямований вліво, людина згадує чи вигадує будь-які звуки, вправо – намагається щось пригадати.

Багато цікавого про характер співрозмовника розповість і колір очей. Людина з блакитними очима – мрійник і романтик, зазвичай спокійна, а рідкісні вибухи гніву зникають так само раптово, як і з’являються. Сіроокі – любителі головоломок. У будь-якій ситуації намагаються віднайти оригінальний і несподіваний вихід. Проте ці наполегливі, незалежні, рішучі люди виявляються безпорадними перед ситуаціями, котрі не вимагають напруги розуму.

Власники чорних очей вперті й наполегливі, а в кризових ситуаціях ще й дратівливі та запальні. Мають гарну інтуїцію та здатні на швидке вирішення складних питань. Люди зі світло-карими очима не люблять ділитися своїми таємницями. Вони страшенно дратуються, коли хтось на них тисне, тому прагнуть все робити самостійно, без сторонньої допомоги. Зеленоокі – прекрасні керівники: суворі, але водночас справедливі, потрапивши у важку ситуацію, терпляче шукають і таки знаходять із неї вихід. Власників синіх очей вважають нетерплячими, гордовитими та зарозумілими. Кажуть, що вони конфліктні та люблять посперечатися.

Вії людини теж можуть розповісти чимало деталей про характер. Ті, кого природа нагородила довгими віями, зазвичай ніжні, м’які, чутливі й користуються великою симпатією серед оточуючих. Можуть постояти за себе, якщо потрібно. Дивно, але, незважаючи на життєві негаразди, такі люди завжди залишаються добрими та ніжними. У «трудоголіків» зазвичай короткі та густі вії. Вони не романтики, не вірять в удачу і всього звикли досягати власною працею. Дуже активні. Короткочасні стреси не завдають їм шкоди, а ось неприємності – вибивають із колії.

Придивіться до очей ваших знайомих та близьких. І тоді зможете дізнатися про них набагато більше. Можливо, побачите їхній унікальний світ, який не могли розгледіти раніше.

Олександра АДЛЕР


Категорія: Обличчя | Переглядів: 703 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0