Субота ,27.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Листопад » 27
ПОБАЧИТИ ДУШУ В СЛОВІ

У листопаді відбулася звітна науково-практична конференція «З народних джерел», приурочена Дню української писемності та мови. Студенти-філологи третього курсу розповідали присутнім про враження від діалектологічної практики та презентували власні дослідницькі досягнення.

У липні студентам другого курсу доручили важливу справу. Не всі спочатку зраділи, бо побоялися виконання «нереального» завдання. Але тепер з радістю та гордістю згадують про ті дні.

Організатор конференції доцент кафедри методики філологічних дисциплін й стилістики української мови Людмила Прокопчук звернула увагу на те, що всі студенти унікальні. Ще перед початком практики юні філологи мали можливість почути її настанову: «Намагайтесь у слові побачити душу!». Певно, саме ця фраза дала поштовх кожному до підкорення науково-дослідницьких вершин.

...
Читати далі...
.

 

АТМОСФЕРА ТВОРЧОСТІ У СВІТЛИЦІ НАРОДНИХ РЕМЕСЕЛ

У Вінницькому педуніверситеті навчально-науковою лабораторією з етнології Поділля було започатковано систему майстер-класів ще у 2006 р. Щорічно у листопаді завідувач лабораторії, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Тетяна Пірус запрошує до навчального закладу народних майстрів Вінниччини, членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України, котрі навчають гончарству, народній вишивці, бісероплетінню, соломоплетінню, витинанці, народній ляльці-іграшці.

– Усі, хто прагне цікаво провести час, занурюючись у народну традицію, мають змогу відвідати майстер-класи. У зручний час із 14 до 16 години кожен охочий може прийти і не лише побачити, а виготовити своїми руками предмет, який для нього стане точкою відліку в майбутнє захоплення народними ремеслами. Сту ...
Читати далі...
.

 

ІСТОРИКИ ОБРАЛИ КРАСУНЮ ІНСТИТУТУ

На сцені Мистецького центру Вінницького педуніверситету 26 листопада відбувся традиційний конкурс «Красуня  інституту історії, етнології і права 2015», участь в якому взяли конкурсанток: Наталія Бобрик, Вікторія Ковпакова, Тетяна Глибовенко, Тетяна Натолочна та Інна Федоришина.

Журі та глядачі мали змогу обрати кращу з кращих після проходження дівчатами шести етапів, а саме: «Візитка», «Костюм епохи», «Інтелектуальний», «Декламування», «Дефіле в купальниках» та «Вихід у вечірніх сукнях».

Усі юнки вразили присутніх своїми талантами, вправністю, вишуканістю, елегантністю, граційністю, креативністю, фантазією.

У перервах між конкурсами публіку розважали аматори сцени яскравими художніми номерами.

...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0