Субота ,18.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Обличчя
АВТОР БЕСТСЕЛЕРІВ – ЗЕМЛЯК-ПОДОЛЯНИН

Відомого українського письменника Володимира Білінського зустрічали у Вінницькому педуніверситеті. Лауреат премії ім. Івана Франка в номінації «За найкращу наукову роботу в інформаційній сфері» (2011) розповів студентам про тернисті шляхи народження своїх книг, зауваживши: «У книзі «Україна-Русь. Споконвічна земля» критично розглянуто давню історію України, нібито заховану в мороці минулих віків. Зробив висновок, що це лише захований імперсько-шовіністичними поневолювачами України хід історії».

Окрім цього, студенти ознайомилися з іншими популярними пр ...
Читати далі...
.

 

МИКОЛА БАСІСТИЙ: «МОЯ СИЛА – В МОЇХ УЧНЯХ»

Уперше за багато років українці згадали про своє коріння, що сягає часів Київської Русі. Нині у тренді бойовий гопак – українське мистецтво, відтворене на основі елементів козацького бою, які збереглися в танцях. Засновником і верховним учителем стилю вважається львів’янин Володимир Пілат, котрий доклав чимало зусиль для відродження бойової культури предків. Один із його учнів – Микола Басістий вирішив піти за наставником, аби передати всі тонкощі цього мистецтва наступним поколінням. Про те, як бойовий гопак із звичайного захоплення переріс в основу життя, юнак розповів читачам «Педагога».

...
Читати далі...
.

 

НАЙАВТОРИТЕТНІШИЙ ГІТАРИСТ ГУРТОЖИТКУ

«Талант не потрібно підштовхувати ззаду і не потрібно тягнути за руку. Він сам знаходить собі дорогу і сам опиняється попереду всіх»так сказав один із видатних радянських поетів Расул Гамзатов. Саме ці слова найкраще характеризують випускника ІМФіТО, талановитого, активного та життєрадісного хлопця Миколу Комісаренка.

У ньому поєднуються зовсім, на перший погляд, непоєднувані речі: схильність до математики та музичний талант. Таке буває ...
Читати далі...
.

 

АРТУР ПОКОРСЬКИЙ: «НЕМАЄ НІЧОГО НЕМОЖЛИВОГО»

Незвичайна молодіжна пробіжка відбулась у Вінниці влітку 2013 року.

Вона стала стартом створення спортивної організації міста «Вінниця-Бігаємо разом» (віднедавна «Легіон Честі»), метою якої є фізичний і духовний розвиток людини та популяризація здорового способу життя. Засновник Артур Покорський розповідає…

Як виникла ідея створення організації?

Баналь ...
Читати далі...
.

 

ПОДОРОЖ У ДИТИНСТВО З АЛЛОЮ МІГАЙ

Днями до Вінницького педуніверситету завітала телеведуча, казкарка, дитячий композитор, а також авторка «Вечірньої казки», що виходила на Першому національному каналі, Алла Мігай.  

Випускниця історичного факультету Вінницького державного педагогічного університету з легкістю зачарувала студентів та викладачів.

Із девізом: «Немає нічого кращого ніж бути дітьми», – поетеса ініціювала справжній концерт, виконуючи колискові, покладені на власну музику. ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 23 24 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0