Неділя ,5.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Обличчя
ЗВИЧАЙНА ОСОБЛИВА ЛЮДИНА

У ній, здається, немає нічого надзвичайного. Чогось такого, що не було б властиво іншим людям. Жодних нетипових історій, феєричних успіхів та звершень.

Насправді, у неї ще все попереду. А поки що це звичайна дівчина з чарівною посмішкою та добрими очима. Коли радіє, світ завмирає. На серці стає тепло і затишно…

Ніби нічого особливого, та все не так просто. Отож, при народженні назвали її С ...
Читати далі...
.

 

ПАТРІОТ. ЛІНГВІСТ. УЧИТЕЛЬ

Круглий стіл, присвячений 90-річчю від дня народження доктора філологічних наук, професора Петра Семеновича Дудика відбувся на факультеті філології й журналістики імені Михайла Стельмаха Вінницького педуніверситету.

У вчительському товаристві Вінниччини, та й України загалом є багато тих, хто з вдячністю й теплом у серці гордо скаже, що він учень Петра Дудика.

Мудрий педагог, творчий пошукувач нового й раціонального в лінгво ...
Читати далі...
.

 

Письменник П. Богацький: повернення на Поділля

Кафедра української літератури Вінницького педуніверситету в межах серії «ХХ століття: від модерності до традиції» провела V Всеукраїнську наукову конференцію, присвячену творчості громадського, політичного і військового діяча, журналіста, письменника Павла Богацького. На пленарному та секційних засіданнях науковці знайомилися з його творчою біографією, обговорили проблематику, мовознавчі аспекти творів, розглянули стильові особливості малої прози, говорили  про мистецьке середовище журналу «Українська хата» тощо. Детальніше у відеосюжеті.

...
Читати далі...
.

 

ВЕЧІР ІРОНІЧНОЇ ПОЕЗІЇ

Творча зустріч відомих українських поетів-сатириків зі студентами Вінницького педуніверситету відбулася на факультеті філології й журналістики ім. М. Стельмаха 7 жовтня.

Артем Полежака, Юрко Космина, Євген Манженко (Сталкер) та Сергій Пантюк – гумористи, які мандрують Україною та презентують власний проект «V.I.P.» (Вечір Іронічної Поезії). Побувавши у містах: Кропивницькому, Києві, Львові, Одесі, відвідали Вінницю в рамках «SMILE FEST», присвяченому Всесвітньому дню посмішки.

...
Читати далі...
.

 

ВИПУСКНИКИ ПЕДАГОГІЧНОГО МІРКУЮТЬ АЛЬТЕРНАТИВНО

Ще здавна серед інтелігенції було поширено судження, що педагогічні навчальні заклади виховують студентів у найліпшому випадку консерваторами, а в найгіршому – повністю підпорядковують суспільним рамкам і забобонам. Певна річ, суб’єктивізму тут вдосталь, але ця тема справді інтригує.

Одна цікава особистість зовсім випадково потрапила до Вінницького педуніверситету (як чимало з нас), але лишила по собі слід негадано (як меншість із нас). Поміркований гострий погляд, який то лякає, то магнітизує. Пригнічений образ, котрий, немо ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 23 24 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0