Вівторок ,30.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Грудень » 20
Чи працюватиме санаторій-профілакторій наступного року?

     Нещодавно на ректораті обговорювалося питання про тимчасове призупинення діяльності санаторію-профілакторію «Педагог» у 2010 році. З цього приводу університетом поширились різні чутки. Пояснити ситуацію читачам «СТ» погодився головний лікар санаторію-профілакторію «Педагог» Степан Мазур:

     - Так, дійсно, підіймалося питання про закриття нашого оздоровчого закладу на невизначений термін. Аби вести такі серйозні розмови, була досить вагома причина. Складна економічна ситуація в Україні спричинили недофінансування лікувального закладу з боку Вінницького відділення фонду соціального страхування.

     Як відомо, 30 жовтня було оголошен ...
Читати далі...
.

 

Вчитель математики: проблеми та перспективи

     112 провідних математиків України нещодавно завітали до нашого університету на Всеукраїнську науково-методичну конференцію «Стан та перспективи підготовки вчителя математики в Україні». Сама ж конференція присвячена 70-й річниці заснування колишнього фізико-математичного факультету.

     Учасники наукового форуму протягом двох днів обговорювали проблему покращення функціонування математичної галузі в Україні та ефективної підготовки вчителя математики.

     - У нашому університеті є багато науковців, які переймаються питаннями методичної та фундаментальної підготовки майбутніх педагогів, удосконалення й розвитку інформац ...
Читати далі...
.

 

ЯК ВІННИЦЬКІ СТУДЕНТИ ПІДКОРЮВАЛИ ЗАПОРІЖЖЯ, або «СТ» НА ХОРТИЦІ!!!

     Найприємніше займатися тією справою, яку любиш. Нашу газету «Студентська територія» створено з великою любов’ю, теплотою, ніжністю. Уже три роки друге покоління майбутніх журналістів творить її своїми зусиллями під дбайливим наставництвом кандидата наук із соціальних комунікацій Віталія Гандзюка. Вони просто працюють заради задоволення, розкривають талант і вдосконалюють журналістські навики. Нещодавно нас запросили на конкурс.

     Зібравши речі, спакувавши у рюкзаки якнайбільше їжі, тепло одягнувшись, ми помандрували на вокзал. Сіли у поїзд – приїхали. І як ви думаєте, куди? У славне місто Запоріжжя, що розкинулося на Дніпрі.

  & ...
Читати далі...
.

 

Віктор АНДРІАНОВ «ПРИДБАЙТЕ ПЕРШУ МАРКУ ДЛЯ СВОЄЇ КОЛЕКЦІЇ»

     Мабуть, у кожного з нас є захоплення… не просто захоплення, а пристрасть, яка наснажує душу. Та пристрасть, яка інколи закриває очі навіть на сім'ю чи кохану людину. Для когось, наприклад, це може бути література, для когось шедеври мистецтва, а для когось – колекціонування. Останнє здавна вселяло в людей шаленство та одержимість. Колекціонери не шкодують великих грошей за непримітні, з погляду звичайної людини, речі.

     До колекцій входять найрізноманітніші «експонати»: починаючи з пивних кришечок і закінчуючи автомобілями. І, що цікаво, інколи перші досягають такої ж ціни, як останні.
Зараз же мова піде про людину, яка зберігає захоплення свого життя ...
Читати далі...
.

 

Спортивний щоденник

     11-12 грудня у м. Черкасах відбулись Всеукраїнські змагання з легкої атлетики за участю студентів ВНЗ, серед яких були спортсмени із Інститут фізичного виховання і спорту нашого університету. За результатами, ІІІ місце в стрибках у висоту студентка Яна Заяц. На дистанції 60 метрів з бар’єрами ІІІ місце виборов Олександр Білоконь. У потрійному стрибку в довжину з розбігу ІІІ місце посів Вадим Поляк. В естафетному забігу 4х200 м наша збірна зайняла третє загальнокомандне місце.

*    *    *

     Протягом двох днів у Вінниці проходив Чемпіонат облас ...
Читати далі...
.

 

«Олімпік» - команда з хокею на траві: історія успіху

     Хокей на траві – порівняно молодий вид спорту. В Україні перші команди «хокеїстів» з’явилися у Харкові та Борисполі у 1974 році. 28 років тому на факультеті фізичного виховання педагогічного інституту з ініціативи Вінницького облспорткомітету було створено першу в нашій області команду з хокею на траві «Олімпік».

     1986 рік став успішним для команди: у фінальному турнірі чемпіонату УРСР в Алушті вінничани здобули перше місце. У 1991 році в останньому чемпіонаті СРСР зайняли третє місце серед команд Першої ліги. У 1993 і 1994 роках почали проводитися національні змагання України, де команда зайняла третє та друге місця. Згодом «Олімпік» вперше с ...
Читати далі...
.

 

Радіохвиля посмішок

     Знайомлячи читачів «СТ» з чудесами нашого педагогічного університету, хочеться зауважити, що постійно відкриваєш для себе дійсно щось незвичайне, індивідуальне і не схоже на все інше. Простіше кажучи: «Ось! Дивіться, таке є тільки у нас!». І пишаєшся усім цим, бо такого ставлення гідні не тільки «чудеса», а й люди, що причетні до них, вкладаючи в свої творіння працю і душу.

    Наступне «чудо» добре знайоме усім філологам і журналістам, психологам і вчителям початкових класів, спортсменам і викладачам фізкультури, та й навіть тим, хто хоч раз на перерві проходив чи пробігав коридорами головного корпусу, особливо третім поверхом. Ви, напевно, здогадалис ...
Читати далі...
.

 

Знайомства в Інтернеті – прикра річ!

     Ми живемо у час, коли досягнення науково-технічного прогресу оселилися у кожну оселю. Комп’ютерні технології стали невід’ємною складовою життя кожного. У нашій країні стали поширеними і популярними Інтернет-знайомства. Якщо ще п’ять років тому було соромно говорити про знайомства в глобальній мережі, то сьогодні про це можна почути від будь-кого і будь-де.

     Існує чимало сайтів, призначених для пошуку другої половинки, але жоден із них, на жаль, не несе відповідальності за своїх відвідувачів. Статистика показує, що частина людей на таких сайтах є психічно неврівноваженими і потребують професійної медичної допомоги. Зазвичай відвідувачі сайтів знайомляться ...
Читати далі...
.

 

Новий рік – це банально?

На святкування Нового року ми традиційно обираємо те, що створює новорічний настрій: мандарини, солодощі, подарунки, прикрашаємо ялинку і готуємо улюблені святкові страви... У душі поселяються такі ж думки і сподівання, що й кожного нового року: завтра все зміниться, здійсняться мрії, плани, сподівання. А чи не наївно це? Як може за одну ніч статися те, чого не відбулося протягом усього минулого року? Певно, Новий рік – це всього лише символ нового, а символи  не обов’язково стають реальністю. Ми вирішили довідатися, чи розуміють це наші студенти й чи вважають вони святкування Нового року банальним.



  &nb ...
Читати далі...
.

 

Ви чуєте? Пахне Новим роком…

     Минає ще один рік. Хіба це не сумно? Хоча…Чому засмучуватись? Життя прекрасне, новий щасливий рік попереду! Радіти потрібно, а не розкисати.

     Ви тільки озирніться, погляньте навкруги! Подивіться на чарівні, усміхнені обличчя наших студентів. Ви думаєте у них сесія в голові? Аякже, як би не так. Поспілкувавшись із кількома старшокурсниками, дійшла висновку, що ніхто із них у цей магічний час, коли міські вулиці наповнюються ароматом Новоріччя, не думає про майбутні переживання – перевірку знань і здобутків, так званий «knowledge control». І це правильно, бо час уже ретельно продумати і розпланувати святкування.

     Ціка ...
Читати далі...
.

 

ЗВІДКИ ПРИХОДИТЬ ДІД МОРОЗ?

     Важко уявити собі чарівне новорічне свято без ялинки, Діда Мороза та Снігуроньки і, звичайно, подарунків. Здається, все це було завжди. Проте історія Діда Мороза, а Снігуроньки й поготів, не налічує й ста років.

     На просторах Російської імперії ці казкові персонажі з’явилися незадовго до революції. Праобразом Діда Мороза в Україні був Святий Миколай. А звичай ставити ялинку на Різдво був запозичений у Німеччині ще в другій третині ХІХ століття.

     Безпосередніми ж «батьками» доброго дідуся вважають російського поета Миколу Некрасова і драматурга Олександра Островського, чия п’єса «Снігуронька» з великим успіхом йшла на сцені ...
Читати далі...
.

 

Свято по-українськи!

     Ми, українці, народ великий – любимо погуляти і знаємо, що потрібно робити, аби свято запам’яталось надовго. Відкрита душа, щире серце, блиск в очах і червонястість на носі та щічках, — портрет типового українця напередодні свята.

     І байдуже до тої кризи чи свинячого грипу, ще й не таке бачили – викрутимось! Хіба ж краще заховатися вдома, втекти від світу і плакатись на свою важку долю?! Ні, нам це не підходить. Ми з розгону вдаряємо лихом об землю і з головою занурюємось у підготовку до найвеселішого, найцікавішого, найчарівнішого свята – Нового року!!!

     Так, свято наближається! Скоро спалахнуть яскраві вогники на ялинці, в небо злетять сотні феєрверків; мільйони людей привітають один одного з Новим 2010 роком!... Але до цієї феєричної ночі ...
Читати далі...
.

 

Шукаємо чарівні обличчя

     До уваги наймилішої половини студентства нашого навчального закладу – прекрасних, ніжних і неповторних дівчат! 

     Редакція газети «Студентська територія» проводить конкурс чарівності «Обличчя університету – 2009». Умови досить прості: надсилайте до нашого часопису художнє фото (портрет), коротку розповідь про себе та світ захоплень. Підсумки цього турніру будуть підбиті у грудні 2009 р. На переможницю обов’язково чекає приз. 

...
Читати далі...
.

 

     Телефонне опитування, проведене зранку 1 січня, дано такі результати:
     2% - «Так»?
     3% - «Алло»?
     95% - важко було відповісти.

☺ ☺ ☺

     Три стадії дорослішання чоловіка:
     1)    він вірить у Діда Мороза;
     2)    він не вірить у Діда Мороза;
     3)    він – Дід Мороз.

☺ ☺ ☺
...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0