Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2010 » Листопад » 04
КОПІЙКА НЕРВИ НЕ ЗБЕРЕЖЕ

     Для проведення експерименту потрібно було спершу десь назбирати цих монет. Одразу ж виникли труднощі, адже, як виявилося, «дрібноту» не так уже й легко віднайти. Після тривалих «пошуків» все ж таки вдалося зібрати аж чотири гривні по одній та дві копійки.

     Першим місцем для перевірки нервів вінничан був трамвай. Власне, не так трамвай, як людина, що асоціюється з цим громадським транспортом – кондуктор. Коли «піддослідний» підійшов виконати свій служ ...
Читати далі...
.

 

ВОНА ЩОДНЯ НАРОДЖУЄ ШЕДЕВРИ

     Галина Чадюк – майстер виробничого навчання кафедри теорії й методики технологічної та професійної освіти Інституту математики, фізики і технологічної освіти. Уже більше десяти років вона займається соломо- та лозоплетінням. Самотужки, за допомогою книг, навчилася виготовляти оригінальні витвори. Гарненькі квіточки, ли ...
Читати далі...
.

 

Юлія ФРІБЕР: «ТАНЕЦЬ – це РИТМ МОГО ЖИТТЯ!»

     Давно те було…  Кілька століть тому переселенці з Чехії приїхали «опановувати» родючі подільські чорноземи і облюбували собі мальовничий Козятинський край. Тут і оселилися у селі Михайлівка. Багато років промайнуло. Змінювались покоління, народжувалися все нові й нові життя…

     Одного осіннього дня (було це 16 листопада) злилися воєдино крас ...
Читати далі...
.

 

ВКОТРЕ НА ОДНІ ГРАБЛІ?

     Проект Закону «Про мови», поданий до розгляду у Верховній Раді, доволі неоднозначно сприйнятий і в самому парламенті, і серед громадськості.

     Дехто вважає його недосконалим, а хтось – антиконституційним та антиукраїнським. Адже його затвердження фактично зробить російську мову другою державною в Україні і цим самим дискредитує статус української.

     Викладачі та студенти нашого ...
Читати далі...
.

 

Перші 12 місць

     До трамваю заходить літня жіночка. Озирається. Навколо лише перекошені обличчя. Жінка, важко зітхнувши, чіпляється за поручень. Червоне світло – водій рвучко натискає гальма, а в салоні трамваю легке потрясіння та вулканічне виверження емоцій. Жіночка не втримується і незграбно падає на якогось молодика, стукнувши того по голові сумкою.

     - Ти чо клєшнями махаєш, бабуля?!

...
Читати далі...
.

 

ДО ЄВРОПИ У НАЛАТАНИХ ЧОБОТЯХ?

«Іду я до Європи в налатаних чоботях…». Ця фраза стає дедалі актуальнішою, адже ми стрімголов мчимося до європейської цивілізації, хоча беззаперечним фактом є те, що ми європейці і політично, і географічно, і економічно та й духовно, але, на жаль, не всі. Є серед нас такі громадяни, яких навіть Homo sapiens не назвеш, бо ті субкультури, які останнім часом почали розвиватися і полонити нашу молодь, ті мас-медіа, які вчать дітей змалку курити і вживати алкоголь (бо то є круто, бо тоді тебе будуть поважати), пропагують щось чуже, непристойне, жахливе — гублять нашу молодь, а отже, й майбутнє країни.

Чи можна назвати людиною варвара, який уб'є власну матір за 7 ...
Читати далі...
.

 

АУКЦІОН ПОБАЧЕНЬ

Проводиться благодійна акція «Ми не здатні змінити увесь світ, але можемо зробити один день кращим» для збору коштів на подарунки до дня Св.Миколая дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування Жмеринського обласного соціального гуртожитку.

Організатори пропонують своєрідний аукціон зі знайомствами та зустрічами. Оскільки збір коштів відбуватиметься за допомогою аукціону, побачення ...
Читати далі...
.

 

Листопадовий ГОРОСКОП

Овни. Настав час діставати тепленькі речі: в’язані шарфики, рукавички, шапки-вушанки, аби розпочати вже гру в сніжки.

...
Читати далі...
.

 

МАСКАРАД ОСІННЬОЇ НОЧІ

Море емоцій, химерних та інтриґуючих костюмів і вечірок приніс він із собою з далекого Заходу. Уже не перший рік наша молодь із захватом відзначає це екстравагантне свято, проте лише одиниці знають, ЩО вони дійсно святкують.

Невдовзі розпочнеться ця весела ме ...
Читати далі...
.

 

НА ЩО ЖИВЕ СТУДЕНТ?

     На це запитання більшість опитаних студентів відповіли: «На те, що дають мама з татом». Звичайно, брати гроші у батьків не відмовляється ніхто. Їх ніколи не буває багато, але навряд чи тієї суми вистачає на тиждень. Усім хочеться піти в кіно, на дискотеку, в піцерію, на каток. Та коли згадуєш, що в гаманці остання двадцятка на квиток додому, бажання раптом зникає.

...
Читати далі...
.

 


Іван ЛІЩУК, студент ІМФІТО: «Донька мого знайомого попросила зробити їй костюм канарейки на карнавал. Вранці, приміряючи костюм біля дзеркала, дівчинка зрозуміла, що, по-перше, орнітолог із батька такий собі, а, по-друге, життя закінчилося. У школу їхали мовчки, поверталися також у тиші».




Продовжується конкурс «Стопкадр» на кращу світлину фотографа-аматора серед студентів ВДПУ! Надсилайте свої фо ...
Читати далі...
.

 

До 100-річчя нашого університету залишився

21 місяць

...
Читати далі...
.

 

«Звалище скарбів»у галереї «ІнтерШик»

«Звалище скарбів» – саме під такою назвою поєднали свої роботи столичні майстри – скульптор Олег Пінчук та художник-графік Сергій Поярков. І справді, виставкова експозиція нагадувала скриню смарагдів та діамантів, кожен із яких виблискував по-своєму неповторним мистецьким сяйвом. Якщо Ви не побували там, тоді давайте ввімкнемо фантазію і відвідаємо скарбницю разом!

...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0