Неділя ,28.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Актуально
РІЧНИЦЯ РОЗГОНУ СТУДЕНТСЬКОГО МАЙДАНУ. ПАМ’ЯТАЄМО

Силовий розгін мирного протесту на Майдані Незалежності у Києві – незаконна акція силових відомств України, проведена силами спецпідрозділів "Беркуту"  вночі 30 листопада 2013 року з метою очищення площі від учасників стихійного протесту, відомого як Євромайдан.

Протести розпочалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Протестувальники безперервно перебували на Майдані, при чому їхня кількість змінювалася.

Події 30 листопада стали переломним моментом в українсь ...
Читати далі...
.

 

ЗМІЦНЮЄМО МІЖНАРОДНУ СПІВПРАЦЮ

10-11 листопада 2015 року, в інституті педагогіки, психології і мистецтв Вінницького педуніверситету відбулась Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Актуальні проблеми формування творчої особистості педагога в контексті наступності дошкільної та початкової освіти».

Організатором конференції стала кафедра дошкільної та початкової освіти (завідувач кафедри – проф. Тарасенко Г.С.). Співорганізаторами були Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, Рівненський державний гуманітарний університет, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка, Куявсько-Поморська вища школа у Бидгощі (Польща), Брестський державний університет імені О.С. Пушкіна (Білорусь), Мозирський державний педагогічний університет імені І.П. Шамякіна (Білорусь), ...
Читати далі...
.

 

В ЄДНОСТІ - СИЛА?..

Євромайдани – це не просто мітинги, це єднання народу. У Вінниці усе почалося зі студентів – рушійної сили суспільства. Кожного дня в будь-яку погоду на вулиці Театральній проходять студентські страйки. Спочатку вони відбувалися під гаслом «Україна в ЄС!», тепер же «Владу - геть!». Це неймовірне видовище… Емоції, що виникають між мітингувальниками, безконтактне взаєморозуміння. 

Нехай не усі знають, з якою метою зібрались, але факт того, що люди підтримують одне одного – радує. Ніхто не залишається байдужим, кожне мі ...
Читати далі...
.

 

ТРОЛЬ – КАЗКА ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?

Інтернет – глобальна мережа, яка дає можливість заховати своє «я», або ж створити інше. Різноманітні форуми, портали, чати, соціальні мережі просто майорять експресивними коментарями, з гнівним наповненням. Саме таке явище науковці назвали «тролінгом».

Хто ж такі «тролі»? Ні, це не потворні створіння, що згадуються в казках та міфах, це цілком реальні люди, що загубилися в Інтернет-просторі і створили своє альтерего. Зазвичай, воно з’являється під впливом бажань автора, тобто прагненням бачити себе в іншому ...
Читати далі...
.

 

В.ШОВКОШИТНИЙ: «МОЇ ГЕРОЇ ГИНУТЬ ВІД ЛЮБОВІ ДО УКРАЇНИ»

Володимир Шовкошитний – автор «першого українського бестселеру» «Конституція України», технік-геофізик, поет, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, патріот, націоналіст, людина…

У стінах університету відбуваються зустрічі з письменниками, науковцями, відомими людьми. Але знайомство з паном Шовкошитним стало для багатьох особливим з точки зору сприйняття, на перший погляд, буденних речей.

...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 14 15 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0