Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Культура
«СПЛІТ» – АКТОР, ЯКИЙ НЕ ВКЛОНИВСЯ

У березні цього року відбулася прем’єра довгоочікуваної кінострічки «Спліт» індійського режисера М. Найта Ш’ямалана. Це фільм жахів, трилер, відзнятий на основі матеріалів книги Денієла Кіза «Таємнича історія Біллі Міллігана».

Здавалося б, сюжет доволі банальний: чоловік із множинною особистістю Кевіл Крамб (Джеймс Макевой) викрадає трьох школярок, хитро обманувши їхнього необачного батька. Запевнив, що перебування дівчат у його оселі – немарне, для вищого блага, важливого ритуалу.

...
Читати далі...
.

 

АНАТОЛІЙ ЗАВАЛЬНЮК – МУЗИКАНТ ІЗ ТАЛАНТОМ ХУДОЖНИКА

Осінній ранок. Швиденько пробігаю біля головного входу педагогічного та заходжу в другий корпус. Мимоволі задумуюся про те, який він все-таки величний; здається, що стіни бережно охороняють мільйони моментів з того часу, коли сюди вперше ступили студенти.

Підіймаюся сходами і поглядаю на годинник. У мене ще є кілька хвилин. Проходжу довгим вузеньким коридором, зупиняюся навпроти аудиторії­ №409. Хвилююся, оскільки єдине, що розділяє мене і цю видатну людину – кілька секунд та звичайнісінькі двері з коричневою обшивкою. Стукаю, заходжу...

...
Читати далі...
.

 

ПРО ВАС, МИХАЙЛЕ, ПАМ’ЯТЬ БУДЕ ВІЧНА

– саме такі слова закарбуються в пам’ять після поїздки студентів-журналістів та філологів до села Дяківці, Літинського району, що на Вінниччині.

27 вересня 1983 року о 6 годині ранку назавжди зупинилося серце великого українського письменника, драматурга та фольклориста Михайла Панасовича Стельмаха.

Саме на його батьківщині, у мальовничому селі Дяківці цього дня місцеві жителі вшановують пам’ять письменника. ...
Читати далі...
.

 

НА ГОРОДІ ФЕСТИВАЛЬ, А У МИСЦІ – БОРЩИК!

«Головне – приїжджайте зі своїми ложками. Пригощають усіх!», – девіз свята, яке 21 вересня традиційно зібрало любителів гастрономічного туризму у «Театрі на городі» в селі Якимівка Оратівського району.

Ситі та щасливі повернулися студенти Вінницького педуніверситету з ювілейного Х Всеукраїнського фестивалю українського борщу.

На гостину до заслуженого журналіста України Ганни Секрет, котра вже ...
Читати далі...
.

 

«Патріотизм очима журналістів»

– під такою назвою вінницькі медійники створили виставку картин. Серед експонованих робіт, розміщених в адмінбудівлі обласної ради, – полотно «Вірність» третьокурсниці-журналістки Вінницького педуніверситету Альони Шпички.

– Персонажі – герої серіалу «Гра Престолів» (за книгою Джорджа Мартіна «Пісня льоду і полум’я») – представники родини Старків. – зізнається юна мисткиня. – Їхнім оберегом був лютововк – віддана і горда тварина. Вибір картини – і тренд, і мої асоціації сьогоднішнього буття кр ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 3 4 ... 23 24 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0