П`ятниця ,26.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Травень » 19
До 100-річного ювілею університету залишився 1 місяць

У 2007 р. збірна команда інтелектуалів ВДПУ посіла перше місце в чемпіонаті Вінницької обласної «Студентської інтелектуальної ліги» та отримала право на десятиденну поїздку до Польщі та Чехії за рахунок спонсорських коштів. ...
Читати далі...
.

 

Анатолій Подолинний: «ДОЛЯ САМА СКЕРУВАЛА МЕНЕ»

У час, коли за вікном буяла весна, українська земля породила свого відданого сина. Обдарувала талантами, обійняла красою рідних краєвидів, напоїла любов’ю до знань. І ось він, славний і мудрий, у кожному слові плекає ту безкраю любов, подаровану йому при народженні.

...
Читати далі...
.

 

Із потоку новин

На кафедрі психології ІППМ відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Вплив субкультур на формування особистості». Предметом обговорення стали особливості молодіжних субкультур та їхнє значення в житті підлітків. У дискусії взяли участь студенти І та ІІ курсів спеціальності «Психологія».

...
Читати далі...
.

 

Свято танцю, пісні та гуморески

завітало до актової зали університету, де зі звітним концертом художньої самодіяльності виступали творчі колетиви та виконавці інституту фізичного виховання і спорту.

...
Читати далі...
.

 

Неозброєним оком про енергію та силу палітри

«Колір. Слово. Простір. Торкнись рукою до веселки» – під таким гаслом пройшла наукова конференція, що зібрала велику студентську сім’ю ІФЖ. Наскрізним питанням було розкриття феномену кольору як впливового чинника на світ.

...
Читати далі...
.

 

У СЯЙВІ ЗОЛОТИХ МЕДАЛЕЙ

Наталя Добринська – випускниця інституту фізичного виховання і спорту нашого університету, цілеспрямована спортсменка, яка заявила про місто над Бугом не лише на всю країну, але й на увесь світ. Майстер спорту міжнародного класу, срібна призерка світу і бронзова призерка Європи з легкоатлетичного багатоборства, олімпійська чемпіонка.

...
Читати далі...
.

 

Математика та краса – речі сумісні!

Нещодавно в актовій залі університету сяяли чарівні зірки та лунали аплодисменти. Відбувся щорічний конкурс краси, грації, таланту – «Красуня університету – 2012». Вісім студенток змагалося за право одягнути корону переможниці. Однак журі надало перевагу студентці ІМФіТО Юлії Астаніній. «Студентська територія» поспілкувалася з дівчиною, яка здобула цей почесний титул.

< ...
Читати далі...
.

 

ЖИТТТЄВІ ДОРОГИ ПАВЛА ПІДОПРИГИ: одна – в розлуку, друга – в любов, а третя – та, що не знайшов

Коли заходите у двері нового корпусу на першому поверсі, знайте – їх встановлював столяр Павло Олексійович Підоприга.

...
Читати далі...
.

 

ТАЛАНТ, ЯК ВИШУКАНИЙ БАГАТОШАРОВИЙ ДЕСЕРТ

Як не дивно, але в медалі все ж три боки: з одного – надпис, з іншого – малюнок, а між ними іще один – гладенький, хвилястий, ребристий, випуклий чи ввігнутий – це залежить від гравера чи ювеліра, котрий створював її і вклав у неї свій творчий задум.

...
Читати далі...
.

 

Катерина Девдера: «Я щаслива частинка великої зáгадки»

Помітила цю дівчину два роки тому на літературному вечорі. Привернула увагу тим, що сиділа поряд, але здавалося, що думками десь за сотні тисяч світлових років. Тоді нас знайомили з одним поетом-початківцем, і той, ясна річ, декламував свої вірші. Дівчина завмирала щоразу, як хлопець починав новий вірш, була суцільним слухом; а її погляд, зачаровано-мрійливий, намагався не пропустити жодного звуку, що вистрибував із вуст поета. Здавалося, у той момент, вона – і є той вірш, вона – та музик ...
Читати далі...
.

 

Чи можливий український «кінець» цифрового телебачення – 2015?

Без телевізора ми не уявляємо свого життя. «Коробка з екраном» стоїть у кожній оселі. З його допомогою можна дивитися все, чого душа бажає… і не бажає (рекламу). TV – своєрідний зв’язок між вами та навколишнім великомасштабним світом. Цей своєрідний «член сім`ї» – насправді складна система з безліччю нюансів.

...
Читати далі...
.

 

ЖУРНАЛІСТИКА: БУДУ ВІРНОЮ ЇЙ ЗАВЖДИ!

Не забути зателефонувати Олександру Федоровичу; зустріч з Оленою-художницею перенесено з шістнадцятої години на сімнадцяту; на планерці роздати кореспондентам завдання; показати шеф-реактору макет наступного номера газети, відредагувати з колегами свіжі тексти; підібрати ілюстрації до матеріалів, тому що завтра верстка – приблизно з такими думками щоразу засинаю та прокидаюся ось уже третій рік… Скажете: збожеволіти можна, як жити у такому режимі?! А я відповім: заради кохання можна й не таке зробити! ...
Читати далі...
.

 

Діагноз кар’єриста або згубна «самопожертва»

Розумний погляд. Уважні очі. Таємні, зарозумілі думки. Дещо суворий вираз обличчя. Купа цінних паперів, що відтягують руку з дипломатом. Годинник на руці, мов наглядач у в’язниці. Стриманий смак в одязі, манерах, спілкуванні. Постійний рух уперед. Щохвилинні зустрічі, нові знайомства, контакти, контракти. Записник-щоденник, що переслідує скрізь. Якщо забув, що на сьогодні заплановано, то поглянь у «довідник-бюро».

...
Читати далі...
.

 

«Хронос» Антипенка або Як підкорити собі час

Що таке час? Час – найдорогоцінніша річ сьогодні, адже його постійно бракує. Комусь не вистачає хвилини, щоб встигнути на першу пару, комусь року, аби вступити до ВНЗ, а комусь, можливо, і всього життя, щоб чогось досягти і, зрештою, зрозуміти його суть.

...
Читати далі...
.

 

Перлина Дунаю зі смаком… перцю

Про Угорщину мені відомо небагато. Адже термін «європейська країна» накладає своєрідний ярлик ідеального комфорту та певної нудьги, що не так захоплює, як прогулянка тропічними джунглями з загостреною палицею наперевіс. Та стереотипи потрібно руйнувати. І робити це краще в свій день народження, як радить нам студент 4 курсу ІФЖ Валерій Троянчук, який для себе давно зруйнував усі стереотипи.

...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0