П`ятниця ,26.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Архів матеріалів
Пункт призначення — Вінниця

     «СТ» неодноразово розповідала про тісну співпрацю між ІІЕП та етнографічним факультетом Варшавського університету в області досліджень, внаслідок чого наші студентки (Тетяна Демченко і Мар’яна Зінчук) минулої весни поїхали до Варшави. Влітку польські та вінницькі студенти брали участь у спільних археологічних розкопках біля с. Бернашівка Могилів-Подільського р-ну.

     Нещодавно до нас знову завітали 13 польських студентів, аби в рамках лабораторної студентської практики вивчати питання світських і духовних авторитетів Поділля. Щоправда, ця тема дослідження була своєрідним орієнт ...
Читати далі...
.

 

     З нагоди Міжнародного дня музики на факультеті музичного мистецтва відбувся святковий вечір «І цікава й солов’їна наша музична країна». У дійстві брали участь ансамбль «Арс-нова», оркестр народних інструментів (керівник Ірина Єфіменко), співаки Наталія Попович, Світлана Недільченко, Наталія Гримнюк, Ігор Слободиський, Ольга Кравчук, Наталія Савченко, кобзар Олег Сімонов. Артисти виконували народні та сучасні українські композиції.

Віта МАКОГОН

 

У ПОШУКАХ ТРИПІЛЬСЬКИХ СКАРБІВ

     Вкотре під час літньої практики студенти Інституту історії, етнології і права беруть участь в археологічних розкопках. Щоразу вони повертаються додому з набутим досвідом та приємними враженнями. Цього літа студенти-історики разом зі студентами Гданського університету (Польща) допомагали співробітникам Інституту археології НАН України в розкопках біля с. Бернашівка Могилів-Подільського району.

     У перші дні студенти віднайшли найдавніше в Україні поселення трипільців «Бернашівка-2», вік якого датується ІV – ІІІ тис. до н.е. Про це свідчать знайдені знаряддя праці та предмети побуту, кістки людей і тварин, керамічна амфора, гле ...
Читати далі...
.

 

Олександр Дмитрук: «Журналіст – це універсал»

     Остання пара напруженого дня… Тоді як студенти-філологи старанно записували лекції та відповідали на семінарських заняттях, другокурсники спеціальності «Журналістика» мали нагоду насолодитися майстер-класом із власним кореспондентом Національного радіо України Олександром Дмитруком. Це людина, яка віддала 13 років життя газетній справі і майже 14 років провела у радіоефірах та пошуку інформації для них.

     Це була не звичайна лекція про те, що потрібно робити, аби стати журналістом, а захоплива діалогічна розмова, під час якої гість відверто розповідав про журналістику «як вона є». Почутого не прочитаєш в жодному фаховому підручнику чи ж ...
Читати далі...
.

 

В Кам’янці-Подільському оживає історія

     П’ятий рік поспіль Кам’янець-Подільський урочисто святкує Міжнародний військово- історичний фестиваль «TERRA HEROICA», відтворюючи атмосферу минулого.

     Кам’янець-Подільський – місто, яке займає третє місце в Україні за кількістю архітектурних пам’яток. Саме тому його називають «перлиною на камені».
На початку жовтня «кам’яне місто» оживає. Вузенькими старовинними вуличками прогулюються козаки, гусари, мушкетери, жовніри і віта ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 286 287 288 289 290 ... 294 295 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0