Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Культура
«ХРЕЩЕННЯ 966. БІЛЯ ДЖЕРЕЛ ПОЛЬЩІ»

У Вінницькому педагогічному університеті в корпусі №3 6 лютого відкрито інтерактивну виставку «Хрещення 966. Біля джерел Польщі», присвячена 1050-й річниці хрещення Польщі. На заході були присутні Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці пан Томаш Олейнічак і віце-консул Республіки Польща Войцех Мрозовський.

Експозицію створив музей витоків Польської держави з міста Ґнезно, у якій йдеться про весь шлях запровадження християнства в Польщі. Показані символічні образи та пам’ятки археології. А запровадив християнство західного обряду король Мешко І у тодішній столиц ...
Читати далі...
.

 

РІЗДВЯНА ІСТОРІЯ У ПЕДАГОГІЧНОМУ

Передсвяткова метушня, неймовірний хвойно-апельсиновий запах, ялинка, яка тремтить під мерехтливими прикрасами та гірляндами, звучання славнозвісного «Щедрика» налаштовують на неповторний новорічний лад.

Це свято завжди таїть у собі трішки таємниці: ніхто не знає, яким буде наступний рік та якими подарунками порадує. Навіть дорослим хочеться вірити в чудеса: новорічна ніч – час загадування потаємних бажань.

27 г ...
Читати далі...
.

 

СТОЛІТТЯ «ЩЕДРИКА»

У Вінниці на Європейській площі відбулося урочисте виконання «Щедрика» Миколи Леонтовича за участю професійних та аматорських хорових колективів міста. Організатори заходу: Вінницький педагогічний університет ім. М.Коцюбинського, Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж.
Основна мета заходу – пропагування відомої у світі різдвяної пісні «Щедрик», автор якої  наш земляк.
Детальніше в сюжеті ТК «ВДТ»

.

 

ЗНАТИ ДЕРЖАВНУ МОВУ – ПРЕСТИЖНО

І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика відбувся у Вінницькому педуніверситеті 18 листопада. Організували захід викладачі кафедри методики філологічних дисциплін і стилістики української мови.

Метаутвердження державного статусу рідного слова, піднесення його престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій народу.

Учас ...
Читати далі...
.

 

«АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ МИСТЕЦЬКОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ» –

під такою назвою у Вінницькому педуніверситеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю 28-29 листопада. Метою заходу, який організувала кафедра художніх дисциплін, дошкільної та початкової освіти, стало залучення кращих фахівців у галузі початкової та дошкільної освіти, мистецтвознавства, історії мистецтва, театру та музики, презентації актуальних проблем мистецької підготовки майбутнього вчителя.

У заході взяли участь представники департаменту освіти, департаменту культури, громадських організацій, загальноосвітніх шкіл, дошкільних навчальних закладів, музичних шкіл, шкіл мистецтв ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 23 24 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0