П`ятниця ,17.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Культура
НОВИЙ ЛІТДРАМКЛУБ

Розпочав свою роботу літературно-драматичний клуб факультету іноземних мов Вінницького педуніверситету. Вітаючи нових гуртківців, студенти-магістранти підготували для них церемонію посвяти до «клубників».

Центральною темою першого засідання клубу став роман А. Мура «Спостерігачі» («Watchers»). Романи-комікси – це незвичайна літературна форма, яка поєднує майстерність письменника та художника.

...
Читати далі...
.

 

ДИВИСЬ УКРАЇНСЬКЕ!

ТОП-10 найяскравіших фільмів вітчизняного кінематографа

Кіномистецтво з’явилося більше століття тому. Відтоді його роль щороку стає все важливішою. Іноді навіть не помічаємо, наскільки кіно впливає на нас. Детективні фільми дають змогу вести розслідування разом із головними героями, побувати на місці злочину, запропонувати власну версію подій. Історичні – переносять у часі, знайомлять з минулим. Комедійні – поліпшують настрій.

...
Читати далі...
.

 

Студенти-філологи звітували про першу навчальну практику

Науково-практична конференція «З перлин народної творчості» за результатами фольклорної практики майбутніх філологів  відбулася у стінах Вінницького педуніверситету.

Групи 2-АУ та 2-БУ спеціальності «Філологія. Українська мова та література» продемонстрували матеріали з десяти областей України. Керівником юних дослідників була завідувач кафедри української літератури, кандидат філологічних наук, доцент Ніна Поляруш.  Окрасою конференції стали колоритні виставки: «Подільські рушники» та «З джерел українського фольклору», що підготу ...
Читати далі...
.

 

«Культура пам’яті – запорука свідомої нації»

29 жовтня 2016 р. в приміщенні Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського на факультеті історії, етнології і права у рамках проекту «Пам’яті жертв нацистського проекту Т4 (расової гігієни)», ініційованого ГО «Народний Майдан Вінниччини», за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації відбувся тренінг «Культура пам’яті – запорука свідомої нації».

В його рамках був презентований проект «Створення меморіально-освітньої експозиції, присвяченої забутим жертвам націонал-соціалізму: вбитим пацієнтам Вінн ...
Читати далі...
.

 

«КВІТУЄ РІДНА УКРАЇНА» В СТІНАХ АЛЬМА-МАТЕР

Виставку вишитих рушників «Квітує рідна Україна» відкрито у Вінницькому педуніверситеті в 355 аудиторії першого корпусу. Організатор – Тетяна Пірус, завідувач навчально-наукової лабораторії з етнології Поділля, член Національної спілки народних майстрів України та Національної спілки журналістів України, дослідниця Подільської народної ляльки-іграшки, знана писанкарка.

Пані Тетяна розповіла про особливості традиційного символу української оселі.

 

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 23 24 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0