П`ятниця ,26.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Витоки
МОВА – ЦЕ КОД НАЦІЇ. ЧИ РОЗГАДАЄМО ЙОГО?

Першокурсники спеціальності «Журналістика» Вінницького педуніверситету разом із доцентом кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Володимиром Каленичем організували круглий стіл «Українська мова на теренах епох».

Пропонуємо есе-мініатюри, які підготували студенти за підсумками заходу.

***

Із покоління в покоління українці розвивають народну мову. ...
Читати далі...
.

 

Книгу про історію Вінниці презентували у педуніверситеті

У Вінницькому педагогічному університеті відбулась презентація книги про історію нашого міста 8 грудня. Видання «Пам’ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця» – унікальне, в ньому йдеться про основні пам’ятки археології, історії, архітектури та містобудування міста над Бугом. Книгу написано доступною мовою. Вона стане в нагоді дослідникам старовини, історикам, викладачам, студентам, школярам, туристам, які проїздять до нашого міста, та всім, хто цікавиться історією.

Над книгою «Пам’ятки історії та культури Вінницької області. ...
Читати далі...
.

 

ЗАГАРТУВАННЯ КОЗАЦЬКОГО ДУХУ

Фізкультурно-розважальні змагання «Козацька сила в єдності»  відбулися у Вінницькому педуніверситеті 18 жовтня. Поштовхом для проведення заходу були «Козацькі розваги», напередодні організовані у м. Вінниці і приурочені Дню захисника України. Під час міських протиборств студенти нашого вишу перемогли та здобули пам’ятну гетьманську булаву.

На університетському святі демонстрували спортивні вміння гравці семи команд із різних факультетів. Узяли участь представники факультету історії, етнол ...
Читати далі...
.

 

«НЕ СВЯТІ ГОРЩИКИ ЛІПЛЯТЬ…»

Майстер-клас із гончарства відбувся у Вінницькому педуніверситеті. Захід став яскравим уроком про збереження культурної спадщини українського народу.

Таке стародавнє ремесло, як гончарство, виникло ще в епоху неоліту, але закріпилося настільки міцно й потужно, що милує око й породжує спалахи уяви донині.

Щоб долучити школярів та студентство до творчої майстерні, попіклувалася завідувач навчально-наукової лабораторії з етнології Поділля Тетяна Пір ...
Читати далі...
.

 

Юрій ЗІНЬКО: «АРХЕОЛОГІЯ – ЦЕ ПОКЛИКАННЯ РОМАНТИКІВ»

Студенти-другокурсники факультету історії, етнології і права влітку проходили археологічну практику, яка залишила у їх пам’яті яскраві спогади. Цьогоріч досліджували територію литовського городища у м. Вінниці (район Старого міста). Експедицію очолила старший науковий співробітник Інституту археології НАН України Лариса Виногродська. Керівниками були доценти ФІЕП: Анатолій Войнаровський, Віталій Тучинський, Юрій Степанчук та Віктор Косаківський.

Із 25 липня по 14 серпня студенти плідно попрацювали  і здобули декілька цінних знахідок. Під час розкопок виявлено фрагменти  т ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0