Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Витоки
ЮВІЛЕЙНА ВЕСНА ЗІБРАЛА ВИПУСКНИКІВ

Скільки б не промайнуло років ми будемо пам’ятати місце, де отримали знання, де в нас виховали найкращі людські якості та підготували до самостійного життя. А найголовніше – це місце, куди завжди захочеться повернутися – альма-матер.

Аби побачити своїх наставників, одногрупників, згадати перші досягнення, перемоги та поразки до інституту педагогіки, психології і мистецтв завітали випускники різних років. Вони зібралися разом, щоб відсвяткувати знаменну дату – 60-ліття з часу заснування факультету підготовки вчителів початкових класів.

...
Читати далі...
.

 

КУЛЬКОВУ РУЧКУ ЗМІНИЛИ НА ПИСАЧОК

Із настанням весни змінюються настрої, по-новому розкривається душа, розквітають думки й, звісно ж, дозрівають нові творчі ідеї. А тим паче, що наближається найголовніше свято весни – Великдень. Тому потрібно заздалегідь готуватися, не забуваючи про українські традиції. Яка ж Пасха без справжньої колоритної писанки?

23 березня студенти-журналісти 2 курсу мали змогу навчитися дивовижному мистецтву – писанкарству, яке продемонструвала доцент Ірина Хоцянівська на занятті з «Історії української культури». У межах дисципліни студенти дізналися про всі тонкощі й особлив ...
Читати далі...
.

 

СВЯТИЙ, ЩО ДАРУЄ КАЗКУ

Останній місяць року знаменується різноманітними святами, піднесеним настроєм, подарунками й особливим відчуттям зимового дива.

19 грудня – День Святого Миколая.

Люди ставляться з великою повагою до образу християнського єпископа, оскільки вважають Чудотворцем. Та неабияк його пошановують діти, для яких він – вічний захисник.

Напередодні свята ми поцікавилися в молоді, з чим асоціюється День Святог ...
Читати далі...
.

 

«УКРАЇНСЬКА МОВА КРІЗЬ ПРИЗМУ СТОЛІТЬ» –

під такою назвою 17 грудня в інституті філології й журналістики Вінницького педуніверситету відбулася науково-практична конференція, підготовлена за результатами самостійної роботи студентів-філологів із дисципліни «Історія української літературної мови». Захід організувала доцент кафедри методики філологічних дисциплін й стилістики української мови Валентина Богатько. Ведучими дійства стали студенти Андрій Успєхов та Анна Петровська.

Заступник декана-директора ІФЖ з наукової роботи Інна Гороф’янюк зауважила, що філологія живе в педуніверситеті вже понад 100 років і приносить все нові й нові звершення з кожною хвилиною свого існування. ...
Читати далі...
.

 

ЇДУ, ЇДУ КАЛИТУ КУСАТИ…

На «Андріївських вечорницях» в лабораторії з етнології Поділля зібралися всі шанувальники українських звичаїв, щоб відтворити деякі елементи молодіжних розваг наших предків, а також пройнятися справжнім народним духом.

Одягнені в національні костюми студенти спочатку розповіли про історію свята й основні його етапи. Зокрема, зазначалося, що першим дійством було випікання Калити, для якої дівчата мали принести воду в роті, щоб замісити тісто. Після цього відбувалося ворожіння. Ворожили як хлопці, так і дівчата.

...
Читати далі...
.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0