Неділя ,28.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Грудень » 16

Днями відбулася зустріч студентів-першокурсників ІФЖ із членом Спілки письменників України поетом, прозаїком та перекладачем Віктором Мельником. Популярність Віктор Мельник  здобув завдяки своїм графічним і візуальним віршам (нестандартні поезії, які на сторінках  мають вигляд химерних фігур). Саме вони, а також  літературні пародії найбільше привернули увагу студентської аудиторії під час зустрічі.



Наприкінці жовтня в актовій залі університету відбувся конкурс «Барви осені» за участю студентів других курсів Інституту психології та ...
Читати далі...
.

 

«ПОКИ ЖИВУТЬ УКРАЇНСЬКІ ДІАЛЕКТИ – ЖИВЕ УКРАЇНА»

     4 грудня в ІФЖ відбулася студентська науково-практична конференція з діалектологічної практики під назвою «З народних джерел» під керівництвом кандидата філологічних наук, доцента, завідувача кафедри стилістики і культури мови Людмили Прокопчук.

     На засіданні студенти третього курсу виступили з результатами досліджень говірок рідного краю, навели цікаві факти з історії свого населеного пункту (заснування, походження назви, звичаї, видатні пам’ятки), які вони віднаходили під час літньої практики.

     Виступали такі студенти: А. Жарик (3-УА-А), С. Ворона (3-УСП-Д), Ю. Байда (3-УА-В), Ю. Білостегнюк (3-УА-А), О. Коно ...
Читати далі...
.

 

«Разом ми можемо більше»

     Саме під таким гаслом відбулась зустріч народного депутата України Лесі Оробець зі студентами ВДПУ, майбутніми вчителями.

     Під час заходу обговорювалися проблеми реформування освітянської галузі. Особливе місце у розмові посідала тема ЗНО. Учасники дискусії дійшли думки, що незалежне оцінювання не можна вважати панацеєю від усіх бід вітчизняної освіти. Це лише перший серйозний крок до змін на краще – як у середній, так і вищій освіті. Мова йшла про ключову ланку більш системних перетворень, яка невідворотно тягне за собою решту.

 &nbs ...
Читати далі...
.

 

Підтримуємо молодіжні ініціативи

     Третьокурсники спеціальності «Журналістика» провели засідання «круглого столу» на тему «2009-ий — рік молоді в Україні» за участі начальника управління з питань сім’ї, молоді, спорту й туризму міської ради Руслана Анфілова.

     Із розповіді гостя студенти дізналися, що представники цього підрозділу займаються організацією дозвілля молоді. Нині це їм вдається найкраще. За словами Руслана Анфілова, УМР підтримує місцеві перспективні музичні колективи, допомагає у підготовці презентацій, перших концертів молодих гуртів (у їхньому розпорядженні МПМ «Зоря»), проводить КВК, запрошує на концерти «під відкритим небом» відомих українських зірок, організов ...
Читати далі...
.

 

Фотофакт

    
     Нещодавно в обласній бібліотеці ім. Тімірязєва в рамках проекту «Право на правду» (мандрівний фестиваль, присвячений правам людини) відбулася зустріч із відомим журналістом Ігорем Чайкою. Він – автор документального фільму «Геній міста», який під час зустрічі переглянули учасники. На фото: Ігор Чайка роздає автографи студентам нашого університету.
.

 

Художники із педагогічного – в Париж!

      Протягом восьми років наш університет співпрацює з CIGM – Міжнародним комітетом математичних знань (Париж, Франція), презентуючи українську культуру в Європі. 2009 рік за рішенням ЮНЕСКО проголошено Всесвітнім роком астрономії.

     Серед запланованих заходів цієї організації був конкурс малюнків і фотографій на тему: «Математика і астрономія», а тому кафедра культурознавчих дисциплін (керівник доц. Ірина Хоцянівська) провела відбірковий тур творчих змагань серед студентів, які подали свої малюнки та фото.

     До участі у фіналі конкурсу у Парижі було відібрано 17 малюнків та 26 фотографій, серед яких була робота студентки І ...
Читати далі...
.

 

У дитячому світі навіть дорослі стають дітьми

     Відомий письменник-мораліст Жан Лабрюйєр писав: «У дітей немає ні минулого, ні майбутнього, зате, на відміну від нас, дорослих, вони вміють користуватися сьогоденням». Дійсно, щира посмішка дитини ладна творити чудеса: сіра буденність замальовується веселковими кольорами, а дорослі стають дітьми.

     Важко усвідомлювати, що в Україні, згідно статистики, щорічно зростає кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. У нашій державі 30 тисяч дітей потребують моральної підтримки та сімейного затишку. Вірите чи ні, але діти, яких безжалісно «поранило життя», теж вміють сміятися.

     Школа-інтернат у с. Стара Прилука ( ...
Читати далі...
.

 

«Передзвін століть» відтворив дух минулого

     Понад 970 років тому над Россю пролунав перший православний дзвін. Почути його вдруге вдалося 18  вересня на центральній площі міста Біла Церква, де  вперше в Україні було організовано молодіжний концерт за участю відомих естрадних виконавців.

     Саме у цьому місті відбулась перекличка віків, яка вкарбувалась в історію під назвою «Передзвін століть». Дійство проходило з нагоди святкування 15-річчя  Білоцерківської єпархії. Особливо незвичним було поєднання церковного дзвіну із сучасною музикою. Відчути атмосферу свята вдалось вінницьким кореспондентам.

     Організаторами свята стала Білоцерківська єпа ...
Читати далі...
.

 

Любов Іванова - ВОЛОНТЕР РОКУ

     Студентка І курсу Любов Іванова – волонтер, досвід якого налічує уже 4 роки. Хоч у цій благородній справі вона недовго, та має цілий арсенал нагород. Вона – активна, працелюбна, милосердна та доброзичлива людина.
 
     - Любо, як і коли ти вирішила займатися волонтерством?
     -    Волонтерством я почала займатися чотири роки тому, коли до нас у школу приїхали соціальні працівники і розповіли, що створюється школа волонтерів Вінницького району. Їм потрібні були по 2 представники з кожної школи. Я та моя однокласниця погодились на це.
 
     - З чого почалась ваша робота? ...
Читати далі...
.

 

Осіннє одкровення мандрівного поета

     Відомо, що не варто людину оцінювати за її зовнішнім виглядом, адже  можна помилитися з висновком про її справжність.

     Михайло  Стасюк працює старшим викладачем кафедри економічної та соціальної географії нашого університету. На перший погляд, це суворий та вимогливий чоловік, але після кількох хвилин спілкування відкривається привітність та відкритість його поетичної натури.

     ...
Читати далі...
.

 

Учитель - лікар дитячих душ

Ми навчаємося не для школи, а для життя.
Сенека Молодший

     Учитель – справжній лікар дитячих душ, який щедро віддає часточку свого серця, натхненно прагне долучити своїх учнів до безмежного океану знань, подарувати свій талант й велику життєву мудрість. Але де ж узяти життєву мудрість молодому студенту-практиканту? Набути? Як?

     Лунає дзвінок! А для мене він продзвенів по-особливому - з нотками хвилювання і радості ...
Читати далі...
.

 

Пора дощів

      Вони приходять завжди. Навіть тепер, коли минула їх пора. Пора дощів…

     Заходячи до трамваю, згортаю парасольку – мокрі й ніби засмучені пасажири. Дивлюсь, як по запітнілому вікні приєднуються одна до одної, наростають і поволі стікають вниз краплини. Цей рух (сама ще не розумію чому) спонукає вийти на наступній зупинці. Ось уже йду вулицею. Так не хотілося ховатися під прихистком непотрібної парасольки! Шкода, що прихопила її ...
Читати далі...
.

 

Шукаємо чарівні обличчя

     До уваги наймилішої половини студентства нашого навчального закладу – прекрасних, ніжних і неповторних дівчат! 

     Редакція газети «Студентська територія» проводить конкурс чарівності «Обличчя університету – 2009». Умови досить прості: надсилайте до нашого часопису художнє фото (портрет), коротку розповідь про себе та світ захоплень. Підсумки цього турніру будуть підбиті у грудні 2009 р. На переможницю обов’язково чекає приз. 

...
Читати далі...
.

 

     Виходить блідий студент з аудиторії. Друзі до нього:
     - Ну що, здав?
     - Так, здається, здав.
     - А що питали?
     - Так біс його знає… Вони ж питали на англійській.

☺ ☺ ☺

     В барі балакають два студенти за бокалом пива, після здачі екзамену з фізики. Повз них проходить гарненька студентка, і один з них каже:
     - Ти тільки глянь, як скомбіновані атоми!

☺ ☺ ☺
...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0