Понеділок ,6.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Література
ЛІТЕРАТУРНА ЗУСТРІЧ З ПЕДАГОГОМ

У форматі святкування Днів Михайла Коцюбинського у бібліотеці-філії №13 закладу культури "Вінницька міська централізована бібліотечна система" відбулася зустріч доктора педагогічних наук, професора Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського Куцевол О.М. з учнями 11-А класу ЗОШ № 23 м. Вінниці.

Ольга Миколаївна, котра є цьогорічним лауреатом Всеукраїнської премії Михайла Коцюбинського, розповіла старшокласникам про цікаві епізоди з життя письменника-краянина, ознайомила їх зі сторінками своєї книги "Вивчення життя і творчості Михайла Коцюби ...
Читати далі...
.

 

«КОЛИ ТИ ПОРУЧ»

Талановита українська письменниця Світлана Талан висвітлює у своєму романі «Коли ти поруч» гостросоціальну тематику смертельної недуги, названою «чумою ХХ століття». Вражаюча історія, що змушує подивитися на інфікованих СНІДом людей іншим поглядом.

Ця розповідь про дівчину, яка заразилася цією смертельною хворобою досить незвичним чином. Рятуючи життя інших, нехтуючи правилами особистої безпеки, вона героїчно витягнула з-під купи зім’ятого металу людей, що були за крок від смерті. Та хвиля вдячності й привітань змінилася на образливі звинувачення. ...
Читати далі...
.

 

Сергій ТАТЧИН: «МОЯ ВЛАСНА СКІФІЯ ЗА НЕМИРОВОМ»

Зустріч з поетом Сергієм Татчиним відбулася у Вінницькому педуніверситеті. На заході автор презентував свої дебютні книги. Організатори дійства – викладачі кафедри української літератури – представили виставку картин відомого митця в галереї Музейно-просвітницького центру університету.

Автор декламував студентам, літераторам та іншим гостям нові й припорошені часом вірші. До літературної світлиці цього дня завітав і голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Михайло Каменюк. Він зачитував фрагменти громадянської лірики із нового видання і ...
Читати далі...
.

 

«БАБИНЕ ЛІТО» МАРКА ЛІВІНА

На запрошення кафедри української літератури 6 травня завітав письменник, журналіст Марко Лівін з презентацією нової книги «Бабине літо». Зустріч проходила у форматі відкритої дискусії зі студентами 4 курсу інституту філології й журналістики.

Під час презентації автор розповів про наповнення видання: «Вона про десятилітнього хлопчика, життя якого сплетене з павутиння різних маленьких історій, які були і у вашому житті».

Марко Лівін дав поради присутнім, як швидко стати успішним письменником. Зокр ...
Читати далі...
.

 

«ЩОБ ДАЛІ ЙТИ ДОРОГОЮ ОДНОЮ!»

– під такою назвою відбувся І етап Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу на краще виконання творів Олени Теліги.

Декламували вірші студенти другого і третього курсів інститутів філології й журналістики; історії, етнології і права; педагогіки, психології і мистецтв; фізичного виховання і спорту. Виступи учасників оцінювало журі: завідувач кафедри української літератури, доц. Ніна Поляруш, доц. кафедри історії та культури України Ірина Хоцянівська, ст. викл. кафедри української літератури Вікторія Ткаченко, заступник директора з виховної роботи інституту педагогіки, ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0