Понеділок ,6.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Місто
НА РОЗМОВУ ДО КОЦЮБИНСЬКОГО

Це місце завжди привертало мою увагу: невеликий майданчик, довгі просторі лавочки, сонячна сторона і Він – високий-високий, на якого завжди потрібно підіймати голову. Ще коли була маленькою, цікавилась, що ж думають вони – ті, кого закували в мідь, бронзу, граніт. А якщо спробувати поспілкуватись? Підходжу і тихенько промовляю:

...
Читати далі...
.

 

УСЯ ПРАВДА ПРО «СЕКОНД-ХЕНД»…

Мода завжди диктує свої правила. За ексклюзивним одягом чи аксесуаром стиляга може годинами, а то й днями блукати іменитими брендовими бутиками. Та це якщо гроші є. Але коли в гаманці лише незначна кількість протертих купюр, чи можна з таким капіталом бути на рівні з модниками та модницями? Одягатися в дорогих кутюр’є досить складно для середньостатистичного українця – зазвичай, якісний одяг чи взуття з фірмового магазину перевищує можливості гаманця. І тут приходить на допомогу «секонд-хенд» (second hand), торгівля яким набула нині глобально-промислового характеру.

...
Читати далі...
.

 

МОРОЗИВО В ПОДАРУНОК

У промінні золотавого сонця купається метушливе місто. На одній із лавочок, що біля всім відомого MacDonald’s, відпочиває компанія молодих людей. Двоє хлопців та три дівчини явно навчаються у школі, що знаходиться неподалік. За вбранням одразу видно, що підлітки не з бідних родин. Гурт щось активно обговорює: леді посміхаються, а джентльмени, дискутуючи, вказують руками в бік трамвайної зупинки.

На «Інтернаціональній» юрбиться гурт циган. Двоє хл ...
Читати далі...
.

 

ПІШОХІД У НЕБЕЗПЕЦІ

Як відомо, наш світ не є на сто відсотків безпечним, не зважаючи на створені нами правила та спроби його підкорити. У нашій країні можна порушити всі законодавчі норми, окрім законів фізики. До уваги читачів «СТ» моя історія. Проживаючи в гуртожитку, мені кожного дня потрібно переходити дорогу, щоб потрапити до університету. 

Кілька днів тому, коли йшов додому, побачив машину, що рухалася з невеликою швидкістю недалеко, метрів так за 20. Не роздумуючи, вирішив перейти дорогу через пішохідний перехід. Машина зупинилася, пропустила мене, а потім почув кілька нецензур ...
Читати далі...
.

 

ТАЄМНИЦІ НЕВІДОМОЇ ВІННИЦІ, Або танці на кістках предків

Територія Центрального парку – чудове місце для прогулянок гарною дниною. Хоча ті, хто помічав у парку ім. М. Горького, між деревами і кущами, залишки пам’ятників і могильних плит, давно зрозуміли, що колись тут був цвинтар.

Загалом вінничан не дуже бентежить той факт, що парк закладено на старому кладовищі, а забобонні городяни просто обходять могили якнайдалі.  Однак подібне історичне явище зацікавило нас і щоб дізнатися якнайбільше інформації, редакція «СТ» звернулася до місцевого екскурсовода, краєзнавця, студента-історика ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0