Вівторок ,7.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Місто
ЗАПАЛІТЬ СВІЧКУ МИРУ

Вифлиємський вогонь миру до Вінницької міської ради напередодні новорічно-рідзвяних свят привезли вінницькі скаути-пластуни.  Лампадку з негаснучим полум’ям символічно передали в руки Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

Кожен охочий міг запалити свічку і принести  Вифлиємський  Вогонь у свій дім. Лампадка із вогнем до 17 січня буде розміщена в холі міської ради, де кожен вінничанин зможе запалити від неї свічку та принести в свою оселю з добром і миром.

До речі, Вифлеє́ ...
Читати далі...
.

 

ВІННИЦЬКА ЯЛИНКА В ЛАТИНО-АМЕРИКАНСЬКОМУ ДРАЙВІ

Співак Олег Скрипка в інтерв’ю для одного із телеканалів говорив: «До моїх дітей не приходить ні Дід Мороз, ні Санта Клаус. До них приходить Святий Миколай».

Справжні поціновувачі українських традицій мислять, напевно, однаково. Можливо, саме тому 19 грудня, на День Святого Миколая-Чудотворця у Вінниці запалили новорічну красуню-ялинку.

Для дітей це була справжня втіха, оскільки шоу почалося з чарівної вистави «Станція Морозенка» і тривало упродовж двох годин.

...
Читати далі...
.

 

ДЕКОМУНІЗАЦІЯ ПО-ВІННИЦЬКИ

Процес декомунізації, що розпочався в часи розпаду СРСР, стихійно активізувався під час «Ленінопаду» в період Революції гідності та узаконений ухваленим 9 квітня 2015 року Верховною Радою України. Позбутися радянського минулого і знищити всі згадки про постаті й події тоталітарного режиму вирішили і у Вінниці. Нещодавно відбулися громадські слухання щодо перейменування окремих вулиць в обласному центрі.

До дискусії довкола процесу декомунізації в місті над Бугом долучилися і студенти-журналісти Вінницького педуніверситету під час зустрічі з істориком, головою громадської організації &laq ...
Читати далі...
.

 

ЕКСКУРСІЯ СЕРЦЕМ ВІННИЦІ

Вивчення історії свого народу, його звичаїв, культури, національних та етнічних проблем, виховання патріотизму в нової студентської генерації вимагає поглиблення змісту краєзнавчої роботи в бібліотеці вищого навчального закладу. Краєзнавча діяльність бібліотеки включає специфіку формування краєзнавчого фонду, відображення його в довідковому апараті бібліотеки, організацію обслуговування користувачів, краєзнавчу бібліографічно-інформаційну діяльність, науково-дослідну діяльність книгозбірні.

Бібліотека Вінницького педуніверситету використовує традиційні та активно впроваджує інноваційні методи і форми поширення краєзнавчих знань. Бібліотека бере активну участь у краєзнавчих заходах, які відбуваються в університеті. Для пропаганди документів краєзнавчого характеру, відображення цієї тематики, виховання в студентів шанобливого патріо ...
Читати далі...
.

 

МЕНІ НЕ ПОТРІБНЕ ВЕЛИКЕ МІСТО

Не спалось. Блукала в роздумах про людське життя, долю та випадковості. Чомусь згадала своє підліткове прагнення переїхати до мегаполісу. Посміхнулася. Я щаслива, що цього не сталося.
Мені не потрібне велике місто. Воно зробило б мене самотньою та цинічною. Мільйонники пахнуть грошима та зрадою. Пришвидшений темп бетонного мурашника не залишає часу для духовних турбот. В гонитві за визнанням часто втрачаються зернинки чогось людяного та чистого. При цьому успіх гарантовано не кожному. Певно бридко усвідомлювати, що працюєш для того аби вижити, а не тому, що маєш натхнення.
Інша справа, коли до болю знайомі вулички викликають теплі спогади та неймовірне відчуття комфорту, все навколо наповнює силами, навіть сонце здається ближчим, а за щирими обіймами не потрібно їхати сотні кілометрів. Ти кожною клітиною відчуваєш підтримку, на власні очі бачиш як хтось не ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0